У розпал коронавірусу в Росії грають шаховий Турнір претендентів. Учасники жаліються на погане самопочуття

У розпал коронавірусу в Росії грають шаховий Турнір претендентів. Учасники жаліються на погане самопочуття
Той випадок, коли Яна Непомнящєго не тішить навіть ні лідерство, ні перспектива грати за шахову корону
Шахова Україна

Наші сусіди не переймаються заходами безпеки

У ці вірусні дні в російському Єкатеринбурзі відбувається турнір претендентів на шахову корону. Зіграно вже шість турів – попереду ще вісім. Але у гросмейстерів уже пропало бажання грати. Навіть у лідера Яна Нєпомнящєго, який не тільки перемагає, але й кашляє. Цитуємо учасників.

«Зі мною точно не все гаразд. Я здав пару медичних тестів, обидва виявилися негативними, але вся атмосфера на турнірі не сприяє здоров'ю...», - каже Непомнящій.

«Я зовсім не хочу грати в ситуації, що склалася. Коли турнір починався, у мене не було чіткої думки на цей рахунок, але тепер я абсолютно впевнений: турнір повинен бути зупинений. Атмосфера ворожа, всі люди в масках... Я не хочу грати і бути тут. Чи випадково всі заходи в ці дні зупинені? Ми залишилися одні, хто грає. Єдине велике змагання в світі. Його потрібно зупинити і перенести», - каже інший росіянин Алєксандр Грищук.

«Сподіваюся, що турнір все-таки зупинять. Всі учасники почуваються недобре. Іноземці – особливо, адже тепер нам дуже важко буде полетіти додому», - говорить китаєць Ван Гао.

Додамо, що українці в Турнірі претендентів на шахову корону участі не беруть.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: