З допомогою конференц-тренувань українські синхроністи видумують нові програми під Олімпіаду-2021

З допомогою конференц-тренувань українські синхроністи видумують нові програми під Олімпіаду-2021
Українські синхроністки під час карантину набувають моральної стійкості
Фото - Федерація зі стрибків у воду України

Наші водні грації намагаються шукати у ситуації, що склалася, позитив

Справжній урожай нагород зібрали наші синхроністки на Світовій серії в березні у Парижі і були готові радувати усіх уболівальників своїми виступами надалі, але корективи у подальший змагальний графік внесла всесвітня пандемія COVID-19.

Українські дівчата зуміли вибороти максимальну кількість ліцензій – дві – у дуеті та групі й планомірно готувалися до Ігор в Токіо.

«Звісно, з початком карантину ми трохи розгубилися, адже до того щодня тренувалися по вісім годин, а зараз басейн зачинений. Ми знаходимося у постійній комунікації з президентом Федерації Ігорем Лисовим, представниками Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету. Наразі ж приділяємо більше часу таким напрямкам, на які не завжди знаходили час – це і психологічна підготовка, пошук мотивації», – ділиться із пресслужбою Федерації зі стрибків у воду України головна тренерка національної збірної з синхронного плавання Світлана Саїдова про роботу у нинішніх умовах.

«Зараз ми проводимо по два конференц-тренування за участю дівчат і тренерок, - продовжує пані Саїдова. – Розпочинається все з психологічної підготовки, готуємо спортсменок до того, як вести і як реагувати на те, коли трибуни шумлять, кричать, освистують, створюють різноманітні перешкоди. Приділяємо чимало уваги і мотивації. Наша головна мета – Олімпіада в Токіо, строки якої зараз перенеслись на 2021 рік. Але як втримати мотивацію в спортсменок? Все це детально проговорюємо, звісно будуємо плани на майбутнє і створюємо нові програми на сезон».

За словами Світлани Борисівни під час онлайн-тренувань синхроністки займаються і хореографією, і загальною фізичною підготовкою, акробатикою, танцями тощо.

«Робимо все, щоб дівчата дотримувалися карантину, сиділи вдома і в той же час у таких нових умовах могли отримувати свої маленькі перемоги, які приведуть до великих перемог над собою. Тому наразі ми більше укріплюємо моральну й психологічну форму, віру в себе, а це щоденна праця», – додала головна тренерка.

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет запланував старт перенесених Ігор у Токіо на 23 липня 2021 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: