Збірну України з волейболу може очолити тренер зі світовим іменем

Збірну України з волейболу може очолити тренер зі світовим іменем
Наразі виконувачем обов'язки наставника збірної України є Гарій Єґіазаров
Фото - ФВУ

Фахівець міг з’явитися в Україні уже навесні, але завадила пандемія коронавірусу

Жіночу національну збірну України з волейболу може очолити тренер зі світовим іменем. Про це в коментарі «Главкому» розповів» очільник Національної федерації Михайло Мельник.

За словами пана Мельника, фахівця з ліцензією Міжнародної федерації волейболу (FIVB) Україна може отримати безкоштовно, за програмою FIVB. Попередньо мова велася про екс-наставника чоловічої збірної Франції Філіппа Блана. Однак він зараз працевлаштований у Японії і воліє сконцентруватися на роботі саме з чоловічими командами.

Розглядалися й деякі інші кандидатури, однак дискусії припинилися після того, як спортивне життя паралізувала «коронавірусна» криза. Пан Мельник стверджує, що до залучення іноземного спеціаліста з поновленням звичного життєвого ритму Федерація волейболу України обов’язково повернеться.

Наразі виконувачем обов’язки головного тренера збірної України є досвідчений Гарій Єґіазаров, під керівництвом якого наша національна команда єдиний раз в історії, в Атланті-1996, виступала на Олімпіаді і посіла четверте місце на Євро-2001. У 2013 році Єґіазаров очолив жіночу збірну України втретє в кар’єрі. На торішньому Євро українки під його керівництвом не змогли вийти з групи.

Не дивлячись на це, виконавчий комітет ФВУ 18-ма голосами за і одним проти рекомендував Міністерству молоді і спорту перепризначити Єґіазарова на посаді знову. При цьому помічницею наставника мала бути його колишня підопічна, одна з найкращих розігруючих світу першого десятиліття 2000-х років Ірина Жукова. Втім, міністерська комісія утверджувати кандидатури Єґіазарова наразі не поспішає.

«Оскільки хтось має стежити за гравцями і підбирати кандидатів до відбірного раунду Євро-2021, який у залежності ситуації з поширенням коронавірусу відбудеться цьогоріч у серпні або наступного року в січні, ФВУ залишила пана Єґіазарова виконувачем обов’язки, - каже пан Мельник. – Ми розуміємо, що спеціалістів його калібру в Україні немає». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: