Зеленський призначив президентські стипендії визначним паралімпійцям та дефлімпійцям

Зеленський призначив президентські стипендії визначним паралімпійцям та дефлімпійцям
Володимир Зеленський підписав указ про стипендії 102-м видатним спортсменам

Зеленський призначив стипендії 102-м видатним спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про призначення стипендій президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Відповідно до Указу Президента України від 6 квітня 2006 року № 290 «Про заходи щодо фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю та підтримки паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні» призначено стипендії президента України 102-м видатним спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту – чемпіонам і призерам світу та Європи та 50-м їх тренерам.

Як повідомлялося, указом президента України від 13 листопада 2019 року № 844 «Про стипендії президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів» призначено стипендії видатним спортсменам України з олімпійських видів спорту та їх тренерам.

До слова, срібна призерка Олімпіади-2008 у Пекіні з бігу на 1500 метрів, легкоатлетка Ірина Ліщинська підтримала свою колегу Ольгу Ляхову, яка висловила невдоволення тим, що не знайшла свого прізвища в числі президентських стипендіантів.

Глава держави виділив річні преміальні призерам торішніх чемпіонатів світу і Європи в олімпійських видах, а призерку Євро-2019 з легкої атлетики Ляхову, яка виграла бронзу на дистанції 800 м, «забув».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: