Українські веслувальники здобули вісім медалей Кубка світу

Українські веслувальники здобули вісім медалей Кубка світу
Людмила Лузан і Анастасія Четверикова перемогли на олімпійській дистанції 500 метрів
Світлина - Федерація каное України

Головною героїнею угорського етапу стала полтавчанка Людмила Лузан

Збірна України з веслування на каное у неділю здобула п'ять нагород на етапі Кубка світу в угорському Сеґеді. До повного комплекту медалей, здобутих у суботу, 26 вересня, під час недільних перегонів українські веслувальники додали ще дві.

Каноїстки Людмила Лузан і Анастасія Четверикова перемогли на олімпійській дистанції 500 м. Перевага українок перед срібними призерками сягнула 2,4 секунди (переможний час – 1.58,81). Також переможниці отримали приз пам'яті дворазового олімпійського чемпіона Дьордя Колоніча.

Для Людмили Лузан ця медаль – третя у Сеґеді. В суботу вона здобула золото і бронзу.

Ще одне золото здобула жіноча четвірка каноїсток у складі Марія Кічасової-Скорик, Людмили Куклиновської, Анастасії Тодорової ти Марії Повх. Переможний час українок – 1.33,86.

Трохи згодом срібло здобула українська байдарка-четвірка у складі Дмитра Даниленка, Івана Семикіна, Олександра Сиромятникова та Олега Кухарика на дистанції 500  метрів. Наші земляки програли переможцям змагань французам 0,55 секунди. На третьому місці команда Сербії.

Ще одну бронзу на двійці-каное на дистанції 200 м здобули Віталій Вергелес і Анастасія Четверикова.  Їх час – 40,21 секунди. Людмила Лузан і Тарас Міщук фінішували у цьому виді програми п'ятими. Їх результат – 41,65 сек.

Заключна медаль української команди виявилася найнесподіванішою. Її здобула дебютантка Кубка світу Олена Циганкова із містечка Млинів на Рівненщині, яка стала третьою на дистанції 5000 м.

Загалом на рахунку українців - три золота, два срібла і три бронзи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: