Кар’єра Коноплянки та Луніна під загрозою. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном

Кар’єра Коноплянки та Луніна під загрозою. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Євген Коноплянка
Фото: twitter.com/s04

Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у першостях Німеччині, Бельгії й Іспанії

Спортивна редакція «Главкома» і надалі не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

В черговому матчі німецького «Шальке» хавбек національної збірної України Євген Коноплянка з'явився на полі на 54-й хвилині матчу проти «Айнтрахту» (гостьова поразка «кнаппен» 0:3), проте результативними діями не відзначився. Варто сказати, що востаннє з перших хвилин Коноплянка з'являвся на полі в матчі чемпіонату Німеччини ще 29 вересня в грі з «Майнцем». До слова, в тій зустрічі Євген відзначився результативною передачею. У цьому сезоні Коноплянка провів лише чотири матчі в межах вищого дивізіону чемпіонату Німеччини, в яких віддав одну результативну передачу. Ще три поєдинки він зіграв в Лізі чемпіонів.

Про Євгена варто поговорити й у іншому аспекті. Керівництво «Шальке» має намір посилити атакувальну ланку нападником французького «Лілля» Ніколя Пепе. Щоб здійснити цей трансфер, «кобальтові» можуть відмовитися від послуг кількох своїх гравців для підтримки фінансового балансу в клубі. У шорт-лист на «експорт» з команди потрапили: Бриль Емболо, Франко Ді Санто й наш українець. А все тому, що в Коноплянки невиправдано висока зарплата.

Крім того, Євген в найближче трансферне вікно може опинитися у турецькому «Галатасараї». У підписанні українця нібито особисто зацікавлений наставник «жовто-червоних» Фатіх Терім. За інформацією турецьких ЗМІ, після завершення поєдинку між «Шальке» та «Галатасараєм» в Лізі чемпіонів Терім особисто попросив свого колегу Доменіко Тедеско відпустити Коноплянку в Стамбул.

Ресурс WA про виступ Євгена, та й про його положення в німецькій команді, написав наступне:

1_71

«…Коноплянка за той час, який йому відвели тренери, не вразив. Українцю треба змінити свій підхід не тільки до гри, коли він виходить за свою команду в офіційних матчах, й до тренувань. В іншому разі питання його перебування в складі «Шальке» може набути нового забарвлення…»

Хавбек бельгійського «Андерлехту», колишній гравець київського «Динамо» Євген Макаренко, провів черговий вдалий матч за свою команду. В 15-му турі чемпіонату вищої ліги Бельгії команда Макаренка на своєму полі переграла «Гент» (2:0), а Євген провів на полі всі 90 хвилин. Господарі вийшли вперед вже на четвертій хвилині. Свен Кумс відмінно виконав штрафний. За 10 хвилин до свистка на перерву гості ще й залишилися вдесятьох. Чисельну перевага господарі використали на 73-й хвилині, коли Свен Кумс оформив дубль. Причому гольову передачу зробив саме Макаренко. «Андерлехт» набрав 30 очок і знаходиться на четвертому місці в турнірній таблиці.

Ресурс Sporza про гру нашого футболіста написав наступне:

2_56

«…Макаренко віддав, здавалось би, непомітну передачу, але вона стала тим гвинтиком, який дозволив здолати опір суперника… В цілому українець був корисний на своїй позиції в центрі поля, й показав якісний футбол – як і весь «Андерлехт»…»  

Голкіпер клубу вищої ліги Іспанії «Леганеса», орендований в мадридського «Реалу» Андрій Лунін, провів другий матч за «пепінерос». Цього разу Андрій дебютував у Прімері. Наш футболіст замінив колегу Пічу Куельяра, який зазнав травми, на 86-й хвилині. Лунін у відведені йому 10 хвилин матчу проти «Жирони», включаючи п'ять компенсованих, не пропустив. В останній атаці господарів він невпевнено зіграв на виході, але виною всьому фол на ньому.

Взагалі його ситуація дуже непроста. У «Реалі» дуже незадоволені тим, що у Луніна немає ігрової практики, і хочуть відкликати його в січні, щоб віддати в оренду іншому клубу.

До того ж, травма Куельяра виявилася несерйозною. Воротар перевантажив підколінне сухожилля, і за два тижні паузи в чемпіонаті він гарантовано відновиться. Так що Луніну належить знову вирушати в запас і чекати матчів на Кубок Іспанії...

Кореспонденти видання Marca про Андрія очікувано написали в ключі не найбільш емоційних коментарів:

3_48

«…У той нетривалий час, який Лунін провів на полі, скласти уявлення про його гру непросто. Оскільки команди подумки вже були в роздягальнях, не дивно, що на полі гостросюжетних подій не було…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: