Ліга чемпіонів. «Гоффенгайм» - «Шахтар» 2:3. Чемпіон України збільшив свої шанси на вихід у плей-офф

Ліга чемпіонів. «Гоффенгайм» - «Шахтар» 2:3. Чемпіон України збільшив свої шанси на вихід у плей-офф
«Шахтар» у компенсований час вирвав перемогу у «Гоффенгайма»
Фото: ФК Шахтар

«Шахтар» у драматичному матчі на виїзді здолав німецький «Гоффенгайм»

Після чотирьох турів Ліги чемпіонів справи у «Шахтаря» явно не найкращі. Група у донецького клубу доволі рівна за класом, виділяється лише «Манчестер Сіті», який і підтвердив статус фаворита, а гірники в компанії з «Ліоном» та «Гоффенгаймом» влаштували боротьбу за друге місце.

До матчу проти німецької команди у 5-му турі саме у чемпіона України були найгірші справи у групі. Проте, не дивлячись на всі невдачі, «Шахтар» все ще претендує на вихід з групи. Цікаво, що у такій важливій зустрічі на виїзді проти «Гоффенгайма» Паулу Фонсека вирішив провести експеримент і зіграти з тактикою у три захисника.

Але на це були причини, адже через травму вилетів один з основним центральних захисників клубу Ярослав Ракицький. Досі не відновився лідер півзахисту Марлос, травмований Фернандо - проблем вистачає. Місце у захисті зайняли Ісмаїлі, Кривцов і молодий Данченко, для якого це взагалі став дебютний матч у Лізі чемпіонів.

Щодо самого матчу, то почався він для чемпіона України краще нікуди. Хоча господарі поля помітно володіли перевагою у володінні м'ячем, вони першими і пропустили. «Шахтарю» вистачило двох хвилин ігрового часу, аби забити два швидких голи у ворота німецького клубу.

На 14-й хвилині Ісмаїлі накрутив суперника на лівому фланзі, змістився в центр, обігрався в стінку з Тайсоном, після чого з гострого кута пробив зовнішньою стороною стопи. Від ноги захисника сфера влетіла точно в дальній кут воріт Бауманна. Вже через дві хвилини донецький клуб упіймав «Гоффенгайм» на контратаці: це Мораес зачепився за м'яч в центрі поля і вирізав чудовий пас на хід Тайсону, який вискочив один на один з голкіпером і спокійно переграв того, пробивши в дальній кут.

.jpg_208Фото: ФК Шахтар

Ну здавалося, куди краще? Але німецькі клуби славляться своїм характером, що «Гоффенгайм» і довів ще до перерви. Вже через хвилину після голу Тайсона рахунок скоротив Крамарич, який технічно перекинув П'ятова. Хочолава намагався вибити м'яч в падінні через себе вже на лінії воріт, однак загрозу нівелювати не зміг.

«Шахтар» глибше сів в оборону, однак вона не витримала натиск суперника, який ставав ще потужніше. У підсумку за 5 хвилин до перерви німецький клуб забив другий гол: Кадержабек пройшов по флангу і прострілив у карний на Салаї. Удар форварда заблокував Кривцов, але м'яч відскочив точно на Цубера, який від 11-метрової позначки відправив головою м'яч у сітку воріт П'ятова.

Першу половину другого тайму команди провели доволі рівно, хоча німці і продовжували більше володіти м'ячем. «Шахтар» відповідав контратаками, однак до справжньої небезпеки справа біля воріт Бауманна не доходила. На 60-й хвилині господарі поля залишилися в меншості: Салаї лише за якусь хвилину примудрився заробити дві жовті картки і залишив свою команду у десятьох.

Втім, це особливо не завадило господарям поля діяти першим номером. Через десять хвилин після вилучення Салаї Цубер з-за меж карного влучив у поперечку воріт П'ятова, який лише поглядом проводжав м'яч. Донецький клуб відповів ударом від дебютанта Данченка, який після пасу від Майкона запустив сферу точно в руки Бауманну. 

Справжні гойдалки у матчі почалися за 11 хвилин до завершення основного часу: на 79-й хвилині Нелсон виконав простріл з лівого флангу уздовж воріт. М'яч заметушився у карному донецького клубу і прилетів до Шульца, якому не заважав ніхто пробивати з десяти метрів, але він примудрився пробити повз ворота.

dsc_5558Фото: ФК Шахтар

Через дві хвилини вже сам Нелсон після прострілу Кадержабека на 11-метрову позначку відправив шкіряного поруч зі стійкою. На 82-й хвилині «Шахтар» відповів своєю атакою, яка завершилася пострілом у стійку від Тайсона. Через хвилину Ісмаїлі з гострого кута пробивав у дальню дев'ятку, але якимось дивом встиг виставити руку Бауманн і відбив снаряд в сторону.

Донецький клуб відчув, що може вирвати таку потрібну перемогу. На 90-й хвилині Майкон у дотик після прострілу Ісмаїлі вдруге за матч перевірив стійку воріт німецького клубу. Арбітр компенсував чотири хвилини, які і вирішили переможця матчу: Ісмаїлі увірвався на швидкості у карний і виконав простріл на лінію воротарського. Там підхопив м'яч Тайсон, розвернувся і майстерно поклав снаряд у дальній нижній кут воріт Бауманна. 

У підсумку більше команди не забивали, хоча переграли ще хвилини чотири. 3:2 на користь «Шахтаря», який тепер має непогані шанси вийти у плей-офф турніру з другого місця. У паралельному матчі «Ліон» зіграв з «Манчестер Сіті» 2:2. Тепер доля другого місця буде вирішуватися в очному протистоянні французького і українського клубів у 6-му турі.

Ліга чемпіонів з футболу

Матч 5-го туру

«Гоффенгайм» (Німеччина) - «Шахтар» (Україна) 2:3 (2:2)

Голи: 0:1 - Ісмаїлі (14), 0:2 - Тайсон (16), 1:2 - Крамарич (40), 2:2 - Цубер (40), 2:3 - Тайсон (90+2)

«Гоффенгайм»: Бауманн, Нордтвейт (Гріллич, 84), Фогт, Бічакчич, Шульц (Гріфо, 84), Демірбай, Цубер (Нелсон, 77), Кадержабек, Бельфоділь, Салаї, Крамарич

«Шахтар»: П'ятов, Хочолава, Кривцов, Ісмаїлі, Данченко (Бутко, 90), Коваленко (Дентіньо, 85), Степаненко (Алан Патрік, 77), Тайсон, Майкон, Матвієнко, Мораес

Попередження: Степаненко (37), Салаї (58), Матвієнко (68), Фогт (89), Кривцов (90), Данченко (90), П'ятов (90), Демірбай (90)

Вилучення: Салаї (59)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Марлос продовжує відновлюватися після травми
Ракицький і Марлос не полетіли з «Шахтарем» на матч з «Гоффенгаймом»
Стадіон «Сіті ов Манчестер»
Квиток на гостьовий матч «Шахтаря» з «Манчестер Сіті» коштує 700 грн
«Шахтар» на виїзді вирвав перемогу у «Гоффенгайма»
Ліга чемпіонів. «Шахтар» у компенсований час вирвав перемогу у «Гоффенгайма» (відео)
Ліга чемпіонів. ЦСКА вдома програв «Вікторії», «Аякс» на виїзді переграв АЕК Чигринського (відео)
Ліга чемпіонів. ЦСКА вдома програв «Вікторії», «Аякс» на виїзді переграв АЕК Чигринського (відео)
 «Ювентус» вдома програв «Манчестер Юнайтед»
Ліга чемпіонів. «Ювентус» вдома програв «Манчестер Юнайтед». Інші матчі (відео)
Фото: ФК Шахтар
Ліга чемпіонів. «Манчестер Сіті» - «Шахтар» 6:0. Марні надії на потрапляння в плей-офф? (відео)
Ліга чемпіонів. Втрати «Барселони», «ПСЖ» та «Боруссії» й інші матчі 4-го туру
Ліга чемпіонів. Втрати «Барселони», «ПСЖ» та «Боруссії» й інші матчі 4-го туру
Ліга чемпіонів. Крах «Ліверпуля» у Сербії та «Монако» вдома
Ліга чемпіонів. Крах «Ліверпуля» у Сербії та «Монако» вдома
 Віктор Кашшаї
Ліга чемпіонів. Матч «Манчестер Сіті» - «Шахтар» обслужить бригада арбітрів з Угорщини
Дата публікації новини: