Ліга Європи. «Яблонець» - «Динамо» - 2:2. Прокляття останніх хвилин триває

Ліга Європи. «Яблонець» - «Динамо» - 2:2. Прокляття останніх хвилин триває

Кияни вели у рахунку 2:0, але на 81-й хвилині суперник зрівняв цифри

Приїзд київського «Динамо» у містечко Яблонець-над-Нисою на матч Ліги Європи сезону-2018/19 не викликав у місцевих уболівальників футболу ажіотажу й аншлагу на трибунах. Натомість, додаткові шанси потрапити на стадіон мала українська діаспора у Чехії. Навіть подекуди говорити про те, що киян підтримають більше тисячі прихильників, але по факту їх виявилося менше.

Олександр Хацкевич зіткнувся з певними проблемами напередодні зустрічі, адже Беньямін Вербич отримав ушкодження та навіть не полетів з командою на поєдинок. На щастя, одужав Артем Бєсєдін, який і замінив у стартовому складі словенця, адже саме той грав на вістрі атаки в останніх матчах у чемпіонаті.

Враховуючи не зовсім вдалі виступи «динамівців» у вересні (хоча останні три зустрічі вони і виграли, але перед тим була солідна безвиграшна серія), їм вкрай потрібно було оформити швидкий гол у ворота «Яблонця», щоб спокійно себе почувати. Та футболісти з Києва навіть перевиконали це завдання. Уже до 15-ої хвилини «біло-сині» були попереду з рахунком 2:0.

На 8-й хвилині захист господарів провалився під час створення штучного положення поза грою, і Морозюк вийшов на «побачення» з голкіпером. Микола не став бити, а відкотив м’яч на Циганкова. І вже Віктор у падінні проштовхнув сферу у сітку воріт. А за шість хвилин Гармаш перехопив пас Лішки, без опіки пробіг майже до лінії штрафного майданчика, після чого пробив точно у кут. Воротар, можливо, і міг би дістатися до м’яча, але якось занадто пізно стрибнув, вочевидь очікуючи іншого удару від Дениса.

«Яблонцю» знадобилося чимало часу, щоб прийти до тями та повернутися у гру. У середині тайму не вистачило точності Лішці та Гюбшману, аби забити перший гол своєї команди. Натомість, це вдалося Говорці на 33-й хвилині. Оборона втратила Давида під час подачі з кутового, і той на дальній стійці виявився сам, пробивши точно у кут. Бойко до м’яча дістався, але перевів лише у каркас воріт від якого «шкіряний» і залетів за лінію воріт.

Господарі володіли ініціативою і надалі, намагаючись зрівняти цифри на табло. «Динамо» ж перейшло на гру на контратаках. Партнери навантажували довгими передачами Бєсєдіна. Крім того, кияни активно пресингували суперників поблизу їхніх воріт, що ледь не призвело до чергової помилки наприкінці тайму, однак втретє відзначитися «біло-синім» завадили захисник і воротар.

dostb_4xoaaunxc

Початок другої половини нічим не відрізнявся від того, що можна було спостерігати на останніх хвилинах першої частини поєдинку. «Яблонець» з часом йшов вперед все більшими і більшими силами. Можна пригадати хороші удари Травніка (ногою з-за меж штрафної – Бойко забрав) і Лішки (головою після навісу зі штрафного – поруч зі стійкою). Міхал Травнік був особливо активним. Його наступній спробі, на 63-й хвилині, зовсім трішки забракло точності – над поперечиною.

Загалом, для «Динамо» все йшло добре. Господарі частіше били, більше атакували, але серйозної загрози для Бойка не несли. Так тривало до 81-ої хвилини, коли чемпіон світу Йосип Пиварич вирішив показати свою техніку у центрі поля. Фінт був невдалим, і кияни отримали швидкий випад на власні ворота. Масопуст у підсумку навісив з флангу не вільного Травніка, якого не встигли накрити центральні оборонці. Пиварич намагався рукою зупинити політ м’яча у сітку воріт, та все ж той опинився за лінією – 2:2.

На відміну від матчу у Полтаві, де «Ворскла» побігла виривати перемогу у матчі зі «Спортингом» і нарвалася на результативну контратаку, Хацкевич вирішив зберегти виїзний нічийний результат. Кияни все ж спробували провести кілька атак, однак небезпечним можна вважати лише удар Гармаша, з яким впорався Груби.

Отже, «Динамо» вдруге зіграло внічию 2:2 у стартових турах групового етапу Ліги Європи. «Біло-сині» не зуміли піднятися з третього місця, поступаючись «Астані» та «Ренну». І саме з французькою командою столичним футболістам належить провести дві зустрічі поспіль. Казахстанці ж цілком можуть оформити путівку у плей-офф, якщо проведуть вдалі поєдинки з «Яблонцем».

Ліга Європи з футболу

Матч 2-го туру

«Яблонець» (Чехія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:2 (1:2)

Голи: 0:1 – Циганков (8), 0:2 – Гармаш (14), 1:2 – Говорка (33), 2:2 – Травнік (81)

«Яблонец»: Груби, Ганоусек, Говорка, Лішка, Гюбшман, Поважанец, Масопуст (Кубіста, 86), Йовович (Соболь, 90+2), Травнік, Храмоста (Ікаунієкс, 78), Голеш.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Пиварич, Сидорчук, Буяльський (Шепелєв, 79), Гармаш, Циганков, Морозюк, Бєсєдін.

Попереження: Голеш (19), Морозюк (53), Поважанец (58), Буяльський (79), Пиварич (82).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: