Український фурор у Західній Європі – забиваємо в Англії та Бельгії. Європейські ЗМІ про наших футболістів

Український фурор у Західній Європі – забиваємо в Англії та Бельгії. Європейські ЗМІ про наших футболістів
Олександр Зінченко (у центрі) з партнерами по команді

«Главком» пропонує вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» відстежує виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували в англійському та бельгійському вимірах.

Олександр Зінченко, як відомо, виступає в складі англійського гранда – клубу «Манчестер Сіті». У чвертьфіналі Кубка англійської ліги «містяни» на виїзді зустрічалися з іншим клубом АПЛ, «Лестером». Футболіст збірної України вийшов в стартовому складі гостей і відіграв всю зустріч на позиції лівого захисника. На жаль, в єдиному голі, який господарі провели у ворота «Ман Сіті» з гри, є і неабияка частка провини нашого хлопця.

Але далі тільки про хороше. Основний час зустрічі завершився внічию (1:1). Серія пенальті виявилася неминучою, і в ній було дуже багато безвідповідальних і піжонських ударів. Так як у «Лестера» несподівано тих, хто зупинявся перед ударом, було більше, то «лисиці» й програли. А ось вирішальний удар нашого Зінченка був ідеальним.

Регіональний портал Manchester Evening News прокоментував виступ Олександра неоднозначними словами. Проте нагородив Зінченка сімома балами, а це високий результат.

«...Хороша робота в атаці в першому таймі. Але гол Олбрайтона оголив наївність Олександра як захисника. Висока оцінка, перш за все, за відмінний переможний пенальті...»

У бельгійському футболі українців багато. Нападник «Гента» Роман Яремчук – один з найбільш успішних наших легіонерів у місцевому футболі. Нападник збірної України відзначився голом у черговому матчі свого клубу. Цього разу – в 1/4-й фіналу Кубка Бельгії, й допоміг своїй команді вийти в півфінал. Український форвард вийшов в основному складі «Гента» на поєдинок проти «Сент-Трюйдена». Форвард забив другий м'яч у зустрічі з передачі Жана-Люка Домпу і взяв участь в третьому голі. Підсумок матчу – «Гент» виграв з рахунком 3:1, і вийшов у півфінал змагання. На сьогодні Яремчук забив вісім голів з початку кампанії під номером 2018/19. 

Сайт Voetbalkrant у визначенні ступеню користі Яремчука оригінальним не був, проте коментар спеціалістів цього ресурсу – цінна знахідка для поціновувачів таланту Романа.

3_50

«…Ми побачили звичного Яремчука – володаря штрафного майданчика. Його гол став логічним підсумком зусиль нападника, який не лінувався перебувати в пошуках м’яча й тероризувати суперника постійними переміщеннями…»

Нападник турецького клубу «Кайсеріспор» Артем Кравець вийшов на поле в стартовому складі свого клубу на матч-відповідь в межах 1/16 Кубка Туреччини з «Алтаєм» з міста Ізмір. Колишній гравець київського «Динамо» провів один з кращих матчів у кар’єрі. Зазначимо, що в першому поєдинку в гостях клуб Кравця переміг з рахунком 2:1. У домашньому матчі на 37-й хвилині господарі вже вели з рахунком 2:0. Причому другий гол на рахунку українського форварда. Кравець на 71-й хвилині відзначився ще й результативною передачею на партнера. А ще через 11 хвилин український нападник оформив дубль. Результат матчу – 4:1, і «Кайсеріспор» вийшов в 1/8 фіналу Кубка Туреччини. Наразі актив Артема з початку сезону налічує три голи, й усі вони були проведені в межах Кубку країни Хакана Шукюра.

Ресурс Milliyet про Артема написав наступне:

1_73

«..Ми побачили справжнього хижака… Так, захисники суперника «Кайсеріспора» могли б зіграти уважніше – у деяких моментах вони перед своїми опонентами ледь не розступалися, але це означає, що цей нападник не обирав позиції, які виявлялися ідеальними для завершення зусиль партнерів…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: