Apple запатентувала смартфон, який здатний відновлювати екран від подряпин

Apple запатентувала смартфон, який здатний відновлювати екран від подряпин

Запускати процес самовідновлення екрану, відповідно до патенту, може вплив тепла, електроенергії чи світла

Ключова новела патенту Apple – «самовідновлюваний матеріал», яким буде вкритий дисплей майбутнього пристрою

Відомство з патентів і товарних знаків США оприлюднило патент компанії Apple, у якому описується нова модель смартфона, екран якого згинається, а його поверхня здатна регенеруватися від подряпин.

Про це пише видання Patently Apple.

Зазначається, що свій патент Apple подала ще в січні цього року. У ньому описується пристрій із екраном, що згинається впоперек. Ключова новела патенту Apple – згадка про «самовідновлюваний матеріал», яким буде вкритий дисплей майбутнього пристрою. Цей матеріал автоматично відновлюватиметься в разі, якщо він подряпаний чи потертий.

Запускати процес самовідновлення, відповідно до патенту, може вплив тепла, електроенергії чи світла (до прикладу, під час зарядки). А ще він може містити шар еластомеру – полімеру з еластичними властивостями. У теорії екран такого пристрою стане більш довговічним.

Оскільки йдеться лише про патент, то наразі невідомо, коли Apple планує випустити перший пристрій за цією технологією і чи планує взагалі. Компанії часто використовують патенти для того, аби конкуренти не почали розробляти подібні технології.

Як зазначає The Verge, «самовідновлюваний матеріал» – технологія, яка досі не використовувалася для екранів пристроїв, але була присутня принаймні в одному смартфоні. Йдеться про LG G Flex 2013 року виробництва, де такий матеріал був нанесений на корпус (але ефективного захисту він не забезпечував).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: