Почалися льотні випробування українського безпілотника

Почалися льотні випробування українського безпілотника

Почалися льотні випробування українського безпілотника

фото з відкритих джерел

Під Києвом почалися льотні випробування українського повітряного комплексу радіотехнічної розвідки

У грудні 2021 року під Києвом почалися льотні випробування українського повітряного комплексу радіотехнічної розвідки Gekata, повідомляє Defense Express.

Основа комплексу Gekata – 10-кілограмовий контейнер з обладнанням для радіотехнічної розвідки, який встановлюється на БПЛА PD-2. Весь комплекс складається з наземної станції управління та шести дронів з «Гекатою».

Три БПЛА водночас знаходяться у небі та змінюються по черзі для забезпечення цілодобового моніторингу по фронту 100 км та на глибину до 450 км. Це такий собі міні-AWAСS (Система дальнього радіолокаційного виявлення і управління), побудований з більш доступних компонентів, та менш вразливий, ніж великий літак з екіпажем.

Комплекс Gekata зможе у режимі 24/7 збирати інформацію про всі об’єкти противника, які випромінюють у радіопросторі та визначити їхні координати. Мова йде не лише про пункти управління та командно-штабні машини, а про контрбатарейні радари, РЛС зенітно-ракетних комплексів або літаків, та навіть про звичайні радіостанції бійців.

Gekata дозволяють відстежувати до 200 цілей одночасно та передавати інформацію про них у режимі онлайн або накопичувати дані на внутрішніх носіях у випадку повної «радіотиші».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: