Із 64 звернень нардепів до прокуратури Вінниччини лише одне визнане обґрунтованим

Із 64 звернень нардепів до прокуратури Вінниччини лише одне визнане обґрунтованим

Усього органами прокуратури вирішено по суті 3149 звернень, обґрунтованими визнано - 57

Упродовж 9 місяців до органів прокуратури Вінницької  області надійшло 5535 звернень, з яких через відсутність передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях майже дві тисячі, або кожне третє переслано за належністю для розгялду по суті відповідному органу влади чи контролю.

Усього органами прокуратури вирішено по суті 3149 звернень, обґрунтованими визнано - 57, що є свідченням забезпечення їх якісного та об’єктивного вирішення з вжиттям заходів до реального поновлення порушених прав. Звернення, за результатами розгляду яких вживались заходи прокурорського реагування, мали різний характер. В основному - це скарги та звернення з питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях, з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства та представництва інтересів держави в суді.

Цьогоріч органами прокуратури Вінницької області вирішено 64 звернення народних депутатів України і лише 1 з них визнано обґрунтованим.

За результатами розгляду 188 звернень прийнято рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування.

Прокурорами органів прокуратури області забезпечено право майже 2 тис громадян  на подачу письмових звернень на особистому прийомі, в тому числі 311 - особисто керівникам прокуратур. Крім того, керівництвом прокуратури Вінницької області щомісячно здійснюються прийоми громадян за місцем праці та проживання. Також запроваджено практику прийому осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі. В поточному році здійснено 15 виїзних прийомів керівництвом прокуратури області за місцем праці і проживання  громадян та 13 виїздів до установ виконання покарань.

Цьогоріч можливістю подати звернення за допомогою телефонного зв’язку скористалося 185 громадян, засобами електронного зв’язку - 56.

За січень-вересень органами прокуратури області розглянуто 67 запитів на публічну інформацію. За наслідками розгляду інформаційних запитів на 17 надано запитувану інформацію, на 40 надано роз’яснення, 6 - надіслано іншим розпорядникам,  лише 4  випадках у наданні інформації відмовлено.

Найчастіше запитувалася інформація з питань досудового розслідування - 28, з питань організаційно - розпорядчої діяльності - 7, з кадрових питань - 7, з питань представництва - 1. З інших питань розглянуто 18 запитів.

До органів прокуратури Вінницької області найбільше запитів надійшло від громадян - 43, від представників засобів масової інформації - 14, від громадських організацій - 9, від інших юридичних осіб - 1.

Значна кількість запитів надійшла електронною поштою - 33 та поштовим зв’язком - 25, на особистому прийомі подано 9 запитів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: