На Вінничині від Covid-19 помер священник Московської церкви в Україні

На Вінничині від Covid-19 помер священник Московської церкви в Україні
Олексію Іродову було 49 років
Фото: Спілка православних журналістів

У священника був ряд супутніх захворювань

У Вінницькій області помер настоятель храму Московської церкви в Україні, у якого раніше підтвердили зараження коронавірусом. Про це повідомила головний інфекціоніст області Лариса Мороз, передають місцеві ЗМІ.

Як повідомляється, 49-річний Олексій Іродов, настоятель храму священномученика Володимира, митрополита Київського в місті Вінниця, перебував у Вінницькій центральній районній лікарні у важкому стані. У нього був ряд супутніх захворювань. А смерть настала через раптової зупинки серця.

Також інформацію про смерть підтвердили у пресслужбі Вінницької єпархії УПЦ МП.

Слід зазначити, що за час пандемії в Україні саме храми УПЦ Московського патріархату стали чи не основними осередками поширення коронавірусу. Так, за останніми даними, лише на Тернопільщині у 321 жителя Кременецького району було виявлено Covid-19. Зазначимо, що саме в цьому районі знаходиться Почаївська лавра, яку контролює Московський патріархат, і де від початку пандемії спостерігається спалах коронавірусу.

Нагадаємо, 22 квітня повідомляли, що у митрополита Тернопільського і Кременецького УПЦ Московського патріархату Сергія виявлено коронавірус, митрополит знаходиться в Олександрівській лікарні в Києві. Зазначимо, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру в місті Почаїв Тернопільської області закрили на карантин. Довкола Почаєва встановлені чотири блокпости. Такі радикальні заходи пов’язані зі зростанням чисельності хворих на коронавірус у місті, а також тим, що духовенство Почаївської лаври, яка належить Московському патріархату, порушило карантинні правила на Великдень.

За повідомленням «Главкома», під час святкування Великодня у лаврі не було дотримано карантинний режим. Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Минулого тижня було виявлено 17 нових випадків захворювання на коронавірус у Києво-Печерській лаврі.

13 квітня київська влада вирішили закрити монастир на карантин у зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі.

Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Предстоятель церкви Московського патріархату в Україні, митрополит Онуфрій, як повідомляли різні ЗМІ та джерела, також перехворів на коронавірус. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: