Samsung віддалено блокуватиме телевізори по всьому світу, не питаючи їх власників

Samsung віддалено блокуватиме телевізори по всьому світу, не питаючи їх власників
Компанія Samsung почала блокувати вкрадені телевізори
Фото зт відкритих джерел

Якщо пристрій було вкрадено, спрацьовує система блокування, і всі функції телевізора відключаються

Компанія Samsung впровадила в свої телевізори нову функцію TV Block, яка дозволяє блокувати пристрій в разі крадіжки. Про це повідомляє SlashGear.

Коли телевізор Samsung підключається до інтернету, його серійний номер відправляється на сервер компанії і перевіряється на факт крадіжки. Якщо пристрій було вкрадено, спрацьовує система блокування, і всі функції телевізора відключаються.

Власники заблокованих помилково пристроїв можуть подати апеляцію, надавши доказ покупки.

Однак, якщо придбання телевізора було здійснене у неавторизованих реселерів або на чорному ринку, зробити це не вдасться.

Компанія заявила, що нова функція запобіжить перепродажу вкрадених телевізорів. Однак TV Block не завадить шахраям розібрати телевізор і продати його деталі.

Функція TV Block – це частина прошивки нових смарт-ТВ Samsung. Вона вбудована в усі телевізори, випущені з 11 липня 2021 г. Однак це не означає, що вироблені раніше телевізори під обмеження не потрапляють. На них TV Block рано чи пізно з'явиться разом з черговим оновленням прошивки.

Таким чином, користувач, який купив смарт-ТВ Samsung, наприклад, три роки тому і давно викинув чеки про покупку і минулий гарантійний талон, може залишитися без придбаного за свої гроші пристрою.

Нагадаємо, камера смарфтонів Samsung може виявитися віддалено відключеною в разі його розблокування. Як відзначили журналісти, Samsung ускладнює отримання прав суперкористувача на своїх смартфонах, які дозволяють розблокувати деякі приховані опції телефону.

У новому поколінні пристрої серій Galaxy Z Fold3 і Galaxy Z Flip3 виявилися додатково захищені за допомогою спеціального протоколу безпеки. При активації root-прав телефон попереджає користувача про те, що в результаті зняття блокування може відключитися камера девайса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: