У Facebook розповіли про сканування особистих повідомлень користувачів

У Facebook розповіли про сканування особистих повідомлень користувачів

У соцмережі запевнили, що не використовують інформацію з листувань для реклами

Facebook сканує приватні повідомлення користувачів у своєму Messenger для перевірки їх на предмет образливого контенту, використовуючи ті самі інструменти, що і в публічних постах.

Про це представник Facebook Messenger повідомила Bloomberg.

«Наприклад, в месенджері, коли ви відправляєте фотографію, наші автоматичні системи сканують її, використовуючи систему порівняння фотографій, щоб визначити, чи присутні там зображення експлуатації дітей», - цитує її слова агентство.

Також Facebook Messenger сканує посилання, які пересилають користувачі для перевірки їх на віруси.

«Facebook розробив ці інструменти для того, щоб ми могли швидко зупиняти образливу поведінку на платформі», - додала представниця компанії.

Як зазначає Bloomberg, Facebook сканує також і тексти повідомлень. Весь контент повинен відповідати стандартам спільноти, сказала представниця компанії. У Facebook запевнили, що не використовують інформацію з листувань для реклами.

Раніше керівник Facebook Марк Цукерберг в інтерв'ю виданню Vox розповів, що одного разу Facebook Messenger зафіксував поширення «сенсаційних повідомлень» у М'янмі, пов'язаних з етнічними чистками, які були спрямовані на розпалювання насильства з обох сторін. За словами Цукерберга, ясно, що в таких випадках використовують соцмережу для «розпалювання насильства в реальності». Такі повідомлення були виявлені і заблоковані.

Напередодні Facebook визнав витік даних 87 мільйонів користувачів.

У середу комітет Торгівельно-промислової палати США оголосив, що засновник Facebook Марк Цукерберг засвідчить у Палаті представників Конгресу США 11 квітня.

Як відомо, ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів.

За минулий тиждень вартість однієї акції компанії Facebook знизилася з 177 доларів за акцію, до 159 доларів за акцію станом на п'ятницю, 23 березня.

Напередодні правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Також повідомлялося, що Ізраїль почав розслідування щодо Facebook.

Раніше голова компанії Facebook погодився дати свідчення в Конгресі США. У британському парламенті Цукерберг свідчити відмовився.

Також, рекламодавці погрожують припинити співпрацю із соціальною мережею Facebook на тлі скандалу, що розгорівся навколо неї.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: