У Facebook заявили про витік фото майже 7 млн користувачів

У Facebook заявили про витік фото майже 7 млн користувачів

Витік стався через баг в API соціальної мережі

У компанії Facebook заявили про можливий витік фото 6,8 млн користувачів, які раніше були приховані налаштуваннями приватності або неопубліковані.

Про це повідомляється в офіційному блозі технічного директора Facebook Томера Бару.

Зокрема, через баг в API соціальної мережі фотографії 6,8 млн користувачів стали доступні розробникам сторонніх додатків.

Так, помилка дала можливість розробникам сторонніх додатків отримати доступ до фотографій користувачів, у тому числі до завантажених в Facebook, але не опублікованим, а також до зображень у Facebook Marketplace і Stories.

У компанії вважають, що через помилку могли постраждати до 6,8 млн користувачів. Доступ до фото могли отримати до 1,5 тис. додатків від 876 розробників. Зазначимо, що за даними компанії, помилка вже виправлена.

«Ми виправили цю помилку, але через неї деякі сторонні додатки могли отримати доступ до розширеної колекції фотографій протягом 12 днів з 13 по 25 вересня 2018 року», - заявив технічного директора Facebook.

Нагадаємо, компанія Google закриє свою соціальну мережу Google+ на чотири місяці раніше, ніж планувалося — у квітні 2019 року.

Як заявили у компанії, причиною такого рішення став збій в системі конфіденційності, який відкрив доступ до приватних даних 52,5 мільйонів користувачів, таких як імена, електронна адреса, стать і вік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: