Вчені NASA зафіксували аномалію у магнітному полі Землі

Вчені NASA зафіксували аномалію у магнітному полі Землі
Магнітне поле Землі діє як щит навколо планети

Над Південною Америкою та південною частиною Атлантичного океану присутнє надзвичайно слабке поле, яке називається Південно-Атлантична аномалія

Фахівці NASA побачили у магнітному полі Землі Південно-Атлантичну аномалію. Науковці стверджують, що через неї можуть виходити з ладу бортові комп’ютери та порушуватись порядок отримання даних із супутників.

Про це повідомили в NASA.

«Магнітне поле Землі діє як щит навколо планети, відображаючи і вловлюючи заряджені сонячні частинки. Але над Південною Америкою та південною частиною Атлантичного океану присутнє надзвичайно слабке поле, яке називається Південно-Атлантична аномалія, або SAA, - йдеться у публікації.

Як зазначається, новоутворена гігантська аномалія пропускає заряджені сонячні частинки до планети. В результаті цього можуть виходити з ладу комп'ютери, а також з'являються перешкоди у збиранні інформації з супутників. Це основна причина, з якої вчені NASA відстежують і вивчають аномалію.

Нині SAA не справляє видимого впливу на повсякденне життя жителів Землі. Однак нещодавні спостереження і прогнози засвідчують, що аномалія розширюється на захід і магнітне поле в цій зоні слабшає. Також зазначається про поділ аномалії на дві частини, що створює додаткові проблеми для супутників.

На думку вчених, подібна аномалія могла виникнути через нахил земної осі і рух розплавленої маси металів всередині зовнішнього ядра планети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: