Bellingcat розслідує загибель двох співробітників Російського антидопінгового агентства

Bellingcat розслідує загибель двох співробітників Російського антидопінгового агентства
Bellingcat розслідує загибель двох співробітників Російського антидопінгового агентства

Ексголова виконавчого комітету РУСАДА В'ячеслав Синьов та колишній виконавчий директор агентства Микита Камаєв померли в лютому 2016 року із різницею в 10 днів

Група незалежних журналістів Bellingcat розслідує загибель двох колишніх співробітників Російського антидопінгового агентства.

Про це журналіст проєкту Bellingcat Христо Грозєв заявив у етері російського телеканалу «Дождь», повідомляє DW.

Йдеться про ексголову виконавчого комітету РУСАДА В'ячеслава Синьова та колишнього виконавчого директора агентства Микиту Камаєва, які померли в лютому 2016 року із різницею в 10 днів.

У листопаді 2015 року WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство) опублікувало результати розслідування, в якому йдеться про те, що в Росії існує державна підтримка допінгу.

За місяць після цього керівництво РУСАДА в повному складі пішло у відставку, а глава Московської лабораторії Григорій Родченков був відсторонений від роботи та в січні 2016 року залишив Росію.

Синьов помер 3 лютого 2016 року, Камаєв - 14 лютого. Восени 2017 року Юрій Ганус, на той момент очолював РУСАДА, заявив, що «двоє людей просто так не можуть піти з життя».

Родченков у вересні 2017 року інтерв'ю The New York Times стверджував, що один з його знайомих в уряді попередив, що в Москві готують його «самогубство».

До слова, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) відзвітував про «брудні» біологічні паспорти російських спортсменів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: