Білорусь готується до ізоляції: заборонено вивезення продуктів

Білорусь готується до ізоляції: заборонено вивезення продуктів

Білорусь ввела заборону на вивезення з країни рису, борошна і макаронів

 

Білорусь запроваджує заходи з метою недопущення створення дефіциту

Влада Білорусі запроваджує тимчасову заборону на вивезення з республіки окремих видів продуктів харчування. Про це повідомила пресслужба міністерства антимонопольного регулювання та торгівлі Білорусі.

«Постановою запроваджено заборону на вивезення за межі Республіки Білорусь рису, крупи та борошна грубого помелу з жита або ячменю, зерна злаків обробленого, макаронних виробів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захід запроваджено з метою недопущення створення дефіциту, а також для дотримання продовольчої безпеки країни.

Дія постанови не поширюється на товари, що вивозяться за межі Білорусі для надання міжнародної гуманітарної допомоги іноземним державам на підставі рішень уряду, а також як запаси; на товари, що переміщуються в рамках міжнародних транзитних перевезень, що починаються та закінчуються за межами митної території ЄАЕС; на товари, поміщені під митні процедури у державі-члені ЄАЕС та переміщуються транзитом через білоруську територію.

Постанова набирає чинності після її офіційного опублікування та діє протягом трьох місяців.

Раніше з 12 березня було продовжено на шість місяців введену раніше тимчасову заборону на вивезення пшениці та месліна, жита, ячменю, вівса, кукурудзи, гречки, проса, тритикале та інших злаків, а також насіння ріпаку незалежно від країни походження.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України направило офіційне звернення до Європейської комісії з пропозиціями посилити економічний тиск на Російську Федерацію та республіку Білорусь. Зокрема, пропонується заблокувати наземне та морське транспортне сполучення з Росією та Білоруссю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: