Трамп може опинитись на лаві підсудних: ухвала суду

Трамп може опинитись на лаві підсудних: ухвала суду
Ексочільник США був першим президентом країни, хто відмовився оприлюднити свою податкову звітність
фото з відкритих джерел

Суд відхилив позов колишнього президента про заборону доступу до його податкової звітності

Експрезидент США Дональд Трамп може опинитися на лаві підсудних через несплату податків. Окружний суд США в окрузі Колумбія відхилив позов колишнього президента США, в якому він вимагав заборонити доступ комітету з методів та засобів Палати представників Конгресу до його податкової звітності.

Після спливання 14-денного терміну, що надається для оскарження рішення, конгресмени матимуть можливість дослідити відомості про сплату податків Дональдом Трампом та, у разі виявлення порушень, притягнути його о відповідальності.

У ухвалі суду зазначається, що законодавчий інтерес конгресменів переважує «навіть особлива повага до колишніх президентів». Суд послався на низку прецедентів, які говорять на користь необхідності виконання вимог Конгресу США.

Конгресмени з 2019 року вимагають розкриття даних Трампа щодо податків. Він був першим президентом США, хто відмовився оприлюднити свою податкову звітність. Комітет Палати представників оскаржив ці дії ще 2019 року. У 2020 році газета The New York Times писала, що Трамп протягом десяти років не сплачував податку на прибуток, використовуючи в залік збитки, отримані у 1980-90-х роках.

Зазначимо, Трамп програв уже другу справу про спробу приховувати відомості від конгресменів. 10 листопада суд відхилив його позов про заборону розкриття архівів Білого дому в рамках розслідування спецкомітетом Палати представників штурму Капітолію 6 січня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: