Іспанія почала роздавати гроші громадянам просто так

Іспанія почала роздавати гроші громадянам просто так
Грошову допомогу від держави можуть отримати 255 тисяч осіб з найбільш вразливих верств населення Іспанії

Розмір виплат для однієї людини складе 462 євро

Іспанія запустила програму мінімального прожиткового доходу, яка передбачає роздачу грошей населенню просто так.

Про це повідомляє Euronews.

З п'ятниці, 26 червня, грошову допомогу від держави можуть отримати 255 тисяч осіб з найбільш вразливих верств населення. Половина з перших одержувачів підтримки будуть діти.

Після того, як програму запустять в повному обсязі, на виплати зможуть претендувати 850 тисяч домогосподарств або 2,3 мільйона осіб.

Мінімальний прожитковий дохід виплачується на домогосподарство. Розмір виплат для однієї людини складе 462 євро. З ростом числа членів сім'ї розмір допомоги також буде збільшуватися. Його максимальна величина складе 1015 євро на місяць.

В цілому щорічні витрати бюджету на програму оцінюються в три мільярди євро.

За оцінкою Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), Іспанія лідирує в Європі за масштабом економічних збитків від коронавірусу.

Про своє банкрутство оголосили близкб 100 тисяч іспанських підприємств за останні два місяці. При найгіршому сценарії ВВП країни може скоротитися на 15 відсотків у 2020 році.

Вперше про введення програми мінімального прожиткового доходу влади Іспанії заговорили в квітні. Основний акцент планується зробити на допомогу сім'ям. Після завершення пандемії скасовувати виплати не збираються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: