Канадське походження і служба в армії: ЗМІ дізналися про затриманого в РФ «шпигуна»

Канадське походження і служба в армії: ЗМІ дізналися про затриманого в РФ «шпигуна»

Уілан народився в Оттаві, але переїхав до Сполучених Штатів

Заарештований в Москві за звинуваченням у шпигунстві громадянин США Пол Уілан, є уродженцем Канади. Міністерство закордонних справ країни назвало його громадянином Канади.

Про це повідомляє телеканал CBC.

«Співробітники консульства знають, що громадянин Канади був заарештований в Росії. Відповідно до положень Закону про конфіденційність, ніяка додаткова інформація не може бути розкрита», - заявили в міністерстві закордонних справ Канади.

Повідомляється також, що Уілана відвідав посол США в РФ Джон Хантсман. Він запропонував підтримку і допомогу заарештованому.

Уілан народився в Оттаві в 1970 році, але переїхав до Сполучених Штатів, де і жив відтоді. Його брат Девід, який живе в Канаді, не зміг підтвердити CBC News, чи є його брат досі громадянином Канади.

За його словами, брат прибув до Москви 22 грудня на весілля.

Корпус морської піхоти США опублікував дані про Уілана.

Згідно із записами, Уілан вступив на службу в морську піхоту в 1994 році і дослужився до звання старшого сержанта в 2004 році. Він був адміністративним керівником і був задіяний у війні проти Іраку протягом декількох місяців в 2004 і 2006 роках.

Спеціальним військовим судом в січні 2008 року він був засуджений за крадіжку, а в грудні 2008 року його звільнили за погану поведінку в званні рядового. Подробиці звинувачення в крадіжці не публікувалися.

В даний час він очолює відділ безпеки компанії BorgWarner, яка займається поставками автозапчастин в МІчігані.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року в Москві співробітниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації при проведенні «шпигунської акції» затриманий громадянин США Пол Уілан.

Сполучені Штати Америки вимагають забезпечити консульський доступ до американського громадянина, затриманого Федеральною службою безпеки РФ за підозрою в шпигунстві.

Родина затриманого в Москві громадянина Сполучених Штатів Пола Уілана відкидає звинувачення у шпигунстві Федеральної служби безпеки Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: