Лідери КНДР та Південної Кореї провели перший раунд переговорів

Лідери КНДР та Південної Кореї провели перший раунд переговорів
Лідер КНДР Кім Чен Ин та президент Південної Кореї Мун Чже Ін

Другий раунд переговорів лідерів Півдня і Півночі відбудеться у середу

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і голова Держради КНДР Кім Чен Ин провели у вівторок у Пхеньяні перший раунд двосторонніх переговорів, основною темою яких є денуклеаризація Корейського півострова.

Про це повідомляє KBS WORLD Radio News.

«Перший день саміту завершився вітальною вечерею. Другий раунд переговорів лідерів Півдня і Півночі відбудеться у середу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, третій з початку року міжкорейський саміт почався о 15:45 за місцевим часом в будівлі Центрального комітету ТПК. Мун Чже Ін став першим зарубіжним гостем, якого північнокорейський лідер приймає в цьому приміщенні.

У переговорах також брали участь начальник відділу національної безпеки адміністрації президента РК Чон Ий Йон і директор Національної служби розвідки Со Хун. Північнокорейську сторону разом з Кім Чен Ином представляли завідувач відділом єдиного фронту ЦК ТПК Кім Йон Чхоль і сестра лідера КНДР, заступник завідувача міжнародним відділом ЦК ТПК Кім Йо Чжон.

Повернення південнокорейського лідера в Сеул заплановано на першу половину дня в четвер.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін прибув у Пхеньян о 9:49 ранку у вівторок, 18 вересня.

Кім Чен Ин заявляв, що сподівається на великі результати від міжкорейського саміту.

Як відомо, перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР пройшли в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом у квітні і травні 2018 року. 27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також щодо офіційного закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років. Зустріч 26 травня була неанонсованою, на ній обговорювалися, зокрема, майбутні переговори лідера КНДР з президентом США Дональдом Трампом, які пройшли 12 червня в Сінгапурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: