Лист 177 Нобелівських лауреатів із засудженням війни РФ проти України оприлюднили провідні ЗМІ світу

Лист 177 Нобелівських лауреатів із засудженням війни РФ проти України оприлюднили провідні ЗМІ світу
Нобелівські лауреати підтримали Україну

У США лист оприлюднили The Washington Post, Wall Street Journal, New York Times

11-12 березня у багатьох провідних світових медіа було оприлюднено лист 177 Нобелівських лауреатів, у якому вони засуджують Росію за розв'язану війну проти України та висловлюють підтримку українцям. Про це у Facebook повідомив віцепрезидент Всесвітнього Єврейського Конгресу, президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

Декілька днів тому, нагадав Ложкін, він уже писав про ініціативу лауреата Нобелівської премії з хімії, уродженця Золочева Роалда Хоффмана, який закликав наукову еліту світу засудити агресію Росії проти України.

«Під листом підписалися вже 177 представників вченої еліти світу. Його опублікували найвідоміші світові видання», – написав Ложкін і перепостив публікацію Шимона Брімана з переліком світових медіа, які приєдналися до ініціативи Нобелівських лауреатів.

Зокрема, у США лист оприлюднили The Washington Post, Wall Street Journal, New York Times. У Великобританії – The Guardian, у Канаді – Globe and Mail, National Post, Toronto Star. У Німеччині публікація вийшла у Suddeutzche Zeitung, а в Ізраїлі – у газеті Haaretz.

Ініціатива Роалда Хоффмана обумовлена, крім іншого, і його вдячністю українській родині Дюків з Уніву Львівської області, які врятували маленького Роалда під час Голокосту.

«Так зроблене 80 років тому добро бумерангом повертається Україні від євреїв, які пам'ятають це добро. Бажаю Україні вистояти», – побажав Шимон Бріман українцям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: