Lufthansa б’є на сполох. У авіаперевізника закінчуються гроші

Lufthansa б’є на сполох. У авіаперевізника закінчуються гроші
У квітні компанія вирішила перевести приблизно дві третини співробітників на скорочений робочий день

Перевізник звернувся за допомогою до урядів європейських країн

Німецька авіакомпанія Lufthansa, яка серйозно постраждала через коронавірус, попередила, що у найближчий час у неї закінчаться гроші, якщо влади європейських країн не нададуть їй фінансової допомоги. Компанія звернулася за фінансовою допомогою до урядів Німеччини, Австрії, Бельгії та Швейцарії.

Lufthansa та її підрозділи, Austrian Airlines, Brussels Airlines і Swiss, здійснюють рятувальні польоти, при цьому виконуючи лише 5% регулярних рейсів.

«На даний момент неможливо передбачити, коли авіакомпанії групи зможуть відновити польоти крім поточних, які виконуються для повернення людей на батьківщину», – повідомили в компанії.

В середині березня Lufthansa повідомила, що зупинить 95% рейсів через пандемію коронавірусу. Також авіакомпанія вжила заходів по скороченню витрат, щоб обмежити негативні наслідки пандемії для її фінансових показників.

У квітні компанія вирішила перевести приблизно дві третини співробітників на скорочений робочий день. Рішення торкнулося близько 87 тис.людей. Компанія отримала збитки в розмірі близько 1,2 млрд євро за перші три місяці 2020 року і повідомила, що розраховує отримати «істотно вищий» збиток в наступному кварталі.

Нагадаємо, 9 квітня, одна з найбільших європейських авіакомпаній Lufthansa підрахувала фінансові втрати через пандемію коронавіруса. За твердженням генерального директора Карстена Спора (Carsten Spohr), вони складають близько мільйона євро за годину.

Як повідомлялося, авіакомпанія SkyUp відтепер возитиме вантажі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: