Лукашенко закрив кордони з Польщею і Литвою. Україні приготуватися

Лукашенко закрив кордони з Польщею і Литвою. Україні приготуватися
За словами Лукашенка, йому довелося «тримати на західному кордоні половину армії, забравши її з вулиць»

Керівник Білорусі заявляє, що рішення закрити кордони він змушений

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що змушений закривати кордони із Заходом через потік зброї, що хлинув звідти. Про це він сказав на виступі в Мінську на міжнародній антитерористичній конференції. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна у вівторок, 3 вересня.

«Ми змушені були зі своїми братами, близьким людьми повністю закрити кордон наглухо, ще більше ніж з Північноатлантичним блоком, який для нас завжди, з давніх часів, нібито здавався ворогом номер один», – заявив Лукашенко.

За його словами, білоруська сторона була змушена радикально посилити прикордонний контроль з Україною через потік зброї з цієї країни.

«Ринув потік зброї. Ну, а там, де зброя в руках у звичайних людей і особливо націоналістично налаштованих - чекай тероризму», – сказав президент.

Лукашенко вважає, що посилення контролю на кордоні з Україною це «найстрашніше і зараз триває».

За словами Лукашенка, йому довелося «тримати на західному кордоні половину армії, забравши її з вулиць».

Керівник республіки також звернувся до народів Литви, Польщі та України із закликом зупинити своїх політиків і не дати розв'язати гарячу війну.

Раніше Лукашенко заявляв , що Білорусі загрожує військова агресія з території Польщі і Литви, де розмістилися війська НАТО .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: