Найближчим часом Путін може оголосити другу хвилю мобілізації – ISW

Найближчим часом Путін може оголосити другу хвилю мобілізації – ISW
фото: телеграм-канал «Pravda Gerashchenko»

Путін виступить 18 січня з промовою в Санкт-Петербурзі з нагоди 80-ї річниці прориву радянською армією нацистської блокади Ленінграда

Російський диктатор Володимир Путін найближчими днями, а, можливо, навіть сьогодні, 18 січня, може оголосити в РФ другу хвилю мобілізації. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики пригадали заяву прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова, який повідомляв, що Путін виступить 18 січня з промовою в Санкт-Петербурзі з нагоди 80-ї річниці прориву радянською армією нацистської блокади Ленінграда.

«Путін полюбляє використовувати символічні дати для звернення до російського народу. Деякі російські провоєнні блогери зазначали, що він скористається цією можливістю, щоб оголосити або мобілізацію, або війну з Україною. Українська та західна розвідка також неодноразово попереджала про мобілізаційні приготування Путіна, заплановані на середину січня», – пишуть американські аналітики.

Ключові висновки ISW за 17 січня:

  • Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що буде виконувати директиву Володимира Путіна про проведення масштабної військової реформи в період 2023-26 років з метою розширення звичайних збройних сил Росії, ймовірно, в рамках підготовки до затяжної війни в Україні, а також створення умов для швидкого будівництва значно сильнішої російської армії.
  • Путін може оголосити другу хвилю мобілізації найближчими днями, можливо, вже 18 січня.
  • Міноборони Росії намагається підвищити рівень професіоналізму в російських збройних силах і, ймовірно, перевірити і підвищити ефективність своїх командних ланцюгів аж до рівня невеликих підрозділів.
  • Президент Сербії Александр Вучич закликав ПВК «Вагнер» припинити вербування в Сербії.
  • Окупанти продовжували проводити обмежені контратаки поблизу Кремінної, а українські офіційні особи знову припустили, що російські війська, можливо, готуються до вирішального наступу в Луганській області.
  • Російські війська продовжували наступальні дії по всій лінії фронту в Донецькій області.
  • Російський інформаційний простір намагається представити тактичні успіхи росіян навколо Соледара як значущі.
  • Окупанти в Херсонській області продовжують спроби підтримувати своє матеріально-технічне забезпечення на східному березі Дніпра.
  • Російський окупаційний чиновник заявив, що 18 січня Путін зробить "важливу заяву" щодо війни в Україні.

Нагадаємо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про реформування армії в рамках підготовки до затяжної війни в Україні, що може вплинути на перебіг бойових дій через пів року за умови виконання плану щодо збільшення російських військ.

Читайте також: Конфлікт між міноборони РФ та «Вагнером» набирає обертів – висновок ISW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: