Олег Дерипаска продовжує кампанію щодо зняття санкцій США

Олег Дерипаска продовжує кампанію щодо зняття санкцій США
Олігарх веде кампанію щодо зняття персональних обмежень щодо нього

Глава Мінфіну США позитивно оцінив план щодо зняття санкцій

Видання The New York Times повідомляє про те, що російський олігарх Олег Дерипаска продовжує кампанію щодо повного знання санкцій США із своєї групи кампаній En+, які були запроваджені в квітні 2018 року. До цього завдання в тому числі алюмінієвий магнат залучив представника британської Консервативної партії лорда Бейкера, барона Біттла.

Як наслідок, на сьогодні є шанси, що відповідні обмеження будуть зняті 12 грудня 2018 року. Про це натякнув міністр фінансів США Стівен Мнучін, який позитивно оцінив план щодо скорочення частки Олега Дерипаски в групі компаній En+.

Головним аргументом лобістської кампанії стала теза про негативний вплив санкцій щодо групи компаній En+ на міжнародний ринок алюмінію. Це може негативно позначитися на економіці США і дати переваги КНР. Однак відкритим питанням є перевірка реалізації плану щодо скорочення частки Олега Дерипаски в відповідній групі компаній і відмова від керівних функцій.

Окрім того російський олігарх веде кампанію щодо зняття персональних обмежень щодо нього, які заважають вести бізнес в США і в світі загалом. Мова йде про обмеження на в’їзд в США, які були запроваджені на початку 2000-х років.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на посилення дотримання режиму санкцій проти Росії.

Під санкції потрапили 33 представники міноборони та розвідки РФ.

21 вересня США відклали запровадження санкцій проти російського олігарха Олега Дерипаски.

У жовтні ЗМІ повідомляли, що США заморозили активи Дерипаски.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: