Папа Франциск відреагував на обстріл Дніпра росіянами

Папа Франциск відреагував на обстріл Дніпра росіянами
Папа Римський Франциск не раз відзначався неоднозначними заявами щодо війни в Україні
фото REUTERS/Ремо Касіллі

«Ми не можемо залишатися байдужими!»

Папа Римський Франциск засудив російський ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі, в результаті якого загинули 45 осіб, і закликав вірян не забувати про молитву за Україну. Про це повідомляє Vatican News.

Папа нагадав, що минулої суботи чергова ракетна атака спричинила чимало жертв серед цивільних, між якими були й діти.

«Поділяю нестерпний біль родичів. Картини та свідчення цієї трагічної події є сильним закликом до всіх сумлінь. Ми не можемо залишатися байдужими!», – сказав понтифік.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск не раз відзначався неоднозначними заявами щодо війни в Україні. Так, він закликав молитися за українських та російських матерів, які втратили своїх дітей на війні, яку розпочала Росія. Понтифік під час публічного виступу закликав віруючих згадати про братів і сестер, що страждають в Україні, «де війна триває, а люди борються без електрики та тепла, де Різдво відзначено війною».

Раніше Папа Римський Франциск у своїй проповіді напередодні Різдва натякнув на війну в Україні, оголосивши, що у світі рівень жадібності та жаги влади настільки великий, що деякі хочуть «поглинути навіть своїх сусідів».

Читайте також: Як Папа Римський змінив риторику щодо війни в Україні: найгучніші заяви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: