Пучдемон може попросити притулку в Німеччині

Пучдемон може попросити притулку в Німеччині
Карлес Пучдемон

Якщо Пучдемон подасть прохання про отримання статусу біженця, його заяву буде розглядати Федеральне відомство у справах міграції та біженців

Колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон, ймовірно, планує просити притулку в Німеччині.

Про це повідомляє DW з посиланням на газету Kieler Nachrichten (KN), яка отримала інформацію в судових колах.

Якщо Пучдемон подасть прохання про отримання статусу біженця, його, як і інші такі заяви, буде розглядати Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF), повідомив виданню речник МВС землі Шлезвіг-Гольштейн, де був затриманий Пучдемон.

Разом з тим співрозмовник KN зазначив, що кримінальне переслідування - зокрема, за європейським ордером на арешт, як у випадку з екс-лідером Каталонії, - має пріоритет над клопотанням про надання притулку. Втім, остаточне рішення приймають генеральна прокуратура і BAMF.

Нагадаємо, у неділю ввечері прихильники незалежності Каталонії вийшли на мітинг проти затримання колишнього лідера регіону Карлеса Пучдемона.

Під час протестів у Каталонії постраждали понад півсотні людей

Як відомо, 25 березня німецька поліція затримала колишнього главу Каталонії Карлеса Пучдемона, раніше оголошеного Верховним судом Іспанії в міжнародний розшук.

23 березня Верховний суд Іспанії видав міжнародний і європейський ордери на арешт Карлеса Пучдемона і ще чотирьох каталонських політиків.

Лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон покинув Фінляндію, до того як фінська влада встигла затримати його за виписаним в Іспанії ордером.

До слова, 23 березня у Барселоні пройшли акції протесту після рішення Верховного суду Іспанії про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: