Росія стала лідером за надлишковою смертністю під час епідемії – ЗМІ

Росія стала лідером за надлишковою смертністю під час епідемії – ЗМІ
Росія за відсотком надлишкових смертей помітно випереджає Європу та США
Фото: ВВС

Велика кількість померлих може пояснюватись провалом боротьби з коронавірусом

Протягом квітня-грудня минулого року надлишкова смертність у Російській Федерації виявилась на 28% вищою за звичайні показники. Як пише The New York Times, за цими цифрами Росія випереджає країни Європи і США.

За даними видання, протягом вказаного періоду в Росії надлишкова смертність склала 362 тисячі 302 людини. При цьому за офіційними даними з квітня по грудень 2020 року в Росії від коронавірусу померли 57 тисяч 2 людини.

Для порівняння видання наводить дані про надмірну смертність в США. З середини березня по грудень 2020 року надлишкова смертність в Сполучених Штатах, населення яких майже в два з половиною рази більше, ніж в Росії, склала 385 тисяч 100 осіб, в тому числі 316 тисяч 370 смертей були пов’язані з Covid-19. Показник надлишкової смертності в США — 17%.

Показники надлишкової смертності, йдеться в статті The New York Times, ставлять під сумнів заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Росія краще за багато інших країн світу справляється з пандемією і її наслідками.

Згідно з офіційною федеральною статистикою, яка також враховує дані з окупованих українських АР Крим та Севастополя – в Російській Федерації 4 641 390 випадків захворювання, загинули 102 986 осіб.

Як повідомлялось раніше, минулого року надмірний коефіцієнт смертності у Швеції склав 10%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: