Росія влаштувала масштабні навчання у Чорному морі

Росія влаштувала масштабні навчання у Чорному морі
РФ вигнала у море кораблі
фото: РосЗМІ

Росіяни відпрацьовують «знищення умовного противника» у морі

Близько 20 кораблів і суден Чорноморського флоту Росії вийшли в море з пунктів базування в окупованому Севастополі та Новоросійську для проведення навчань з виконанням ракетних та артилерійських стрільб.

У військових навчаннях задіяні ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, тральні сили флоту, допоміжні та рятувальні судна, літаки та вертольоти, повідомляє пресслужба російського флоту.

Зазначається, що на морських полігонах бойової підготовки екіпажі кораблів виконають ракетні та артилерійські стрільби в складі різнорідних тактичних груп, проведуть комплекс навчань з ведення морського бою, пошуку і знищення підводного човна, виявлення і завдання удару по береговому командному пункту, а також з відбиття атаки умовного противника з повітря.

За словами російських військових, у навчаннях корабельних сил задіють літаки і вертольоти морської авіації і протиповітряної оборони Чорноморського флоту. Стежити за діями учасників навчання будуть за допомогою безпілотників.

Тим часом в Україні стартують масштабні військові навчання Rapid Trident. «Українсько-американські навчання Rapid Trident – 2021, в яких візьмуть участь 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів, розпочинаються 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки», – йдеться у повідомленні пресслужби Сухопутних військ.

Українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ Rapid Trident – 2021 триватимуть до 1 жовтня.

Нещодавно Росія та Білорусь провели масштабні військові навчання «Захід-2021» за участі 200 тисяч військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: