Росія запропонувала США продовжити договір про скорочення наступальних озброєнь

Росія запропонувала США продовжити договір про скорочення наступальних озброєнь
Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що рішення за договором СНО-3 можуть прийняти до кінця року і «без всяких попередніх умов»

Термін дії договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь закінчується 5 лютого 2021 року

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував США продовжити договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3).

Про це він сказав у вівторок, 10 грудня, після зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео, пише «Интерфакс».

«Росія підтвердила свою пропозицію вже зараз прийняти рішення про те, що цей договір (СНО) буде продовжено», - сказав він на пресконференції у Вашингтоні.

Лавров також заявив, що РФ під час зустрічі погодилася прийняти на рівні президентів заяву про неприпустимість розв'язання ядерної війни.

Крім того, російський міністр повідомив про готовність підтримати рішення Китаю підключитися до переговорів щодо роззброєння, зазначивши, що поки що Пекін не погоджується на це.

«КНР ясно сказала, що вони не будуть брати участь у будь-яких переговорах, тому що і за кількістю своїх ядерних озброєнь, і за структурою свого ядерного арсеналу вони знаходяться далеко і серйозно поступаються і Росії, і США. Ми сьогодні говорили про це», - зазначив Лавров.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що рішення за договором СНО-3 можуть прийняти до кінця року і «без всяких попередніх умов».

Нагадаємо, термін дії договору СНО-3 закінчується 5 лютого 2021 року. Договір може бути продовжений ще на п'ять років, проте для цього країни повинні прийняти відповідне рішення до строку закінчення його дії.

Як відомо, 10 грудня глава МЗС Росії прибув до Вашингтона. Раніше він зустрівся з держсекретарем США Майком Помпео.

Помпео застеріг Лаврова від втручання в президентські вибори 2020 року.

Також він обговорив з Лавровим «нормандський саміт» і нагадав, що Крим - Україна.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров майже годину розмовляв із Дональдом Трампом у Вашингтоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: