Туреччина наполягає на залученні ООН до розслідування вбивства Хашоггі

Туреччина наполягає на залученні ООН до розслідування вбивства Хашоггі

Оглядач The Washington Post Джамаль Хашоггі 

Журналіст був вбитий у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі майже три місяці тому

Туреччина співпрацює з іншими країнами у проведенні розслідування вбивства саудівського журналіста Джамала Хашоггі та наполягає на участі ООН у цьому процесі.

Відповідну заяву зробив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу в ході свого візиту до Тунісу.

«Розслідування, яке триває в Туреччині, поглиблюється, також робляться спільні зусилля з деякими іншими країнами, щоб залучити до розслідування ООН», - заявив Чавушоглу на прес-конференції.

Він нагадав, що журналіст був вбитий у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі майже три місяці тому.

«Ми сподіваємося, що Саудівська Аравія прозоро поділиться своїми висновками розслідування з нами і міжнародною спільнотою», - сказав Чавушоглу, нагадавши, що Саудівська Аравія не розповіла досі, що саме сталося із тілом журналіста.

Як відомо, Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі має бути міжнародним.

Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: