У ЄС заговорили про нові санкції проти Росії

У ЄС заговорили про нові санкції проти Росії

Держави ОБСЄ висловлювали осуд і занепокоєння діями Росії, яка концентрує сили на кордоні з Україною

Фото з відкритих джерел

Позицію Польщі підтримують ще сім країн-членів Євросоюзу

Польща наполягає на запровадженні нових санкцій проти Росії з огляду на стягування Кремлем військ до кордонів з Україною та ескалацію на Донбасі. Про це повідомив у Twitter журналіст «Радіо свобода» Рікард Джозвяк.

Позицію Варшави підтримують ще сім країн-членів Євросоюзу.

«Польща наполягає на введенні нових санкцій ЄС щодо Росії за підрив територіальної цілісності України. Поки цю країну підтримують ще сім країн-членів ЄС», – написав журналіст.

Раніше міністри закордонних справ Великої сімки – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, – та високий представник ЄС закликали Росію зупинити масштабне переміщення військ на кордони з Україною, зупинити військову провокацію та вжити негайних заходів для деескалації напруги.

За даними розвідки Міноборони Росія збільшує ударне угруповання навколо України.

Також повідомлялося, що Російська Федерація відмовилася брати участь в ініційованому Україною засіданні ОБСЄ. Франція і Німеччина виступили із заявою, в якій зазначили, що підтримують Україну і «висловлюють жаль з приводу такої позиції РФ».

Держави ОБСЄ висловили осуд і занепокоєння діями Росії, яка концентрує сили на кордоні з Україною.

Додамо, що Манфред Вебер, голова Європейської народної партії в Європейському парламенті, заявив про необхідність посилити європейські та американські санкції по відношенню до Росії. Москву повинні покарати за участь в ескалації конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: