Польща придумала, як переманити лікарів з України

Польща придумала, як переманити лікарів з України

Медики з-за кордону зможуть працювати в країні під наглядом польських лікарів

Перші полегшення працевлаштування іноземців у польській службі охорони здоров’я набудуть чинності після підписання президентом нового закону

У Польщі розпочали роботу над законопроєктом, який має на меті спростити працевлаштування для лікарів та інших медичних працівників з країн, які поза межами Європейського союзу. Про це повідомляє «Польське радіо».

Так, голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик заявив, що іноземні медики цікавляться роботою у польській системі охорони здоров’я.

«Передусім цей законопроєкт не призначений для якоїсь конкретної країни. Він призначений для медичного персоналу з країн з-за меж ЄС», – зазначив Дворчик. 

За його словами, ті лікарі або медичний персонал, які приїжджають в Польщу, зможуть працювати тут під наглядом польських лікарів. Однак, зарплата цих осіб буде меншою. 

Зазначається, що перші полегшення працевлаштування іноземців у польській службі охорони здоров’я набудуть чинності після підписання президентом нового закону. Також наразі на етапі міжвідомчих консультацій перебувають інші можливі полегшення. 

Нагадаємо, у Польщі хочуть спростити одержання карт побиту для іноземців.

Як повідомлялося, у Польщі зафіксували найбільшу з початку пандемії добову смертність від Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: