У Празі на будинку російського виробника ракет транслювалося відео ударів по Україні

У Празі на будинку російського виробника ракет транслювалося відео ударів по Україні
На будинок виведено проекцію із відео, на яких зображені ракетні удари по Україні
фото: Радіо Свобода

Родичі голови російського оборонного холдингу «Тактичне ракетне озброєння» Бориса Обносова володіють нерухомістю у Празі

У Празі на будинок, яким володіє родина голови російського оборонного холдингу «Тактичне ракетне озброєння» Бориса Обносова, активісти вивели проекцію із відео, на яких зображені ракетні удари по Україні. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Акцію прийшли підтримати з десяток українців та чехів із українськими та європейськими прапорами, які після демонстрації відео викрикували: «Росія – країна терорист!».

У Празі на будинку російського виробника ракет транслювалося відео ударів по Україні фото 1

Удари, продемонстровані у відео, були завдані ракетами, які виготовляються під головуванням холдингу Обносова. Зокрема ракета Х-101, яку виготовляє конструкторське бюро «Веселка» («Радуга»), що входить до холдингу, використовували при обстрілі Умані, коли загинули 24 людини, у тому числі шестеро дітей, а також при обстрілі торговельного центру в Кременчуці, коли загинули та були поранені десятки мирних жителів.

Організаторка акції,  співзасновниця чесько-української ініціативи «Голос України» Українського центру безпеки та співпраці Анастасія Сігнаєвська зазначила, що російські ракети щодня знищують інфраструктуру та цивільні цілі в Україні. Наявність прихильників режиму Путіна не забезпечує стабільності та безпеки Чеської Республіки, а також підтверджує можливість обходу санкцій для російських чиновників, розповіла організаторка акції.

«Сьогодні ми будемо всі ці військові злочини проекцією показувати прямо на їхній будинок. Для того, аби привернути увагу чеської влади до санкційного списку і до того, що ці люди, власне, не є у санкційному списку як Чехії, так і ЄС», – розповіла Радіо Свобода Сігнаєвська.

У Празі на будинку російського виробника ракет транслювалося відео ударів по Україні фото 2

Як повідомлялося раніше у розслідуванні Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, донька Обносова Ольга Зорікова та її чоловік Ростислав Зоріков володіють у Празі нерухомістю на суму 8 млн євро. Дохід Зорікова в Росії – 37 тисяч рублів на місяць; він володіє невеликою фірмою, яка займається друком, а його дружина нібито працює в російському агентстві, що займається організацією весіль. При цьому подружжя постійно мешкає у Празі, де має у володінні не тільки дорогі квартири (одна з них вартістю понад мільйон доларів), а й кілька дорогих автомобілів.

Президент Чехії Петр Павел, до якого звернулися з питанням про те, чому в країні продовжують жити родичі Бориса Обносова, відповів, що поки не існує законного механізму, який дозволяє позбавляти громадян інших держав дозволу на тривале чи постійне місце проживання у Чехії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: