У Росії відбулися акції проти безстрокового перебування Путіна при владі

У Росії відбулися акції проти безстрокового перебування Путіна при владі

Увечері в неділю затриманих відпустили з відділу поліції

У Петербурзі під час акції протесту проти дій президента Росії Володимира Путіна щодо змін до конституції затримано п’ять пікетувальників.

Про це повідомляє «МБХ медіа».

Спочатку було затримано 2 активістів, які проводили поодинокі пікети. Євген Козлов стояв з плакатом з фото Путіна і написом «Кощій беззмінний». Марія Малишева тримала плакат «Нове кіно: Шарікови та Маньки-облігації переписують Конституцію, щоб Путін був при владі до труни». Всього в акції взяли участь близько 30 осіб.

Незабаром було затримано третього активіста Дмитра Гусєва. Поліцейські інкримінували йому куріння у недозволеному місці. Ще через деякий час було затримано активістів Влада Баранова та Олександра Тонконогова. Тонконогов був з плакатом «Ви знаєте повію, що 20 років пропрацювала в одному борделі?». Поліцейські пояснили затримання тим, що їм нібито надійшло повідомлення, що на Невському проспекті будуть проходити неузгоджені заходи, і активістів затримують для дачі пояснень.

Увечері в неділю затриманих відпустили з відділу поліції, склавши протоколи на всіх, крім Козлова.

15 січня, під час оголошення послання Федеральним зборам РФ, президент Путін ініціював поправки до чинної конституції РФ. Експерти вважають, що таким чином він забезпечує собі безстрокове перебування при владі.

В ході послання Федеральним зборам російський лідер оголосив, що в основний закон впишуть поправки, зокрема, мова йде про закріплення пріоритету Конституції Росії над міжнародним правом.

Нагадаємо, 15 січня, уряд Росії подав у відставку. Уряд Дмитра Медведєва пішов у відставку після анонсованих президентом змін до Конституції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: