У США користувачі соцмереж обрали найтовстішого ведмедя країни

У США користувачі соцмереж обрали найтовстішого ведмедя країни
За підсумками «Тижня товстого ведмедя» переможцем став 25-річний Отіс

«Тиждень товстого ведмедя» у США проводиться з 2014 року

В американському національному парку Катмай завершився «Тиждень товстого ведмедя» (Fat Bear Week 2021), в ході якого користувачі мережі вибрали найбільш підготовленого до зимової сплячки бурого ведмедя в Америці. Про це повідомляється в Twitter-акаунті заповідника.

Переможцем і найтовстішим ведмедем став Отіс, також відомий за номером 480. Йому 25 років, що досить багато для ведмедя, і у нього вже майже не залишилося зубів, але це не завадило йому набрати неймовірну масу за літо.

Співробітники заповідника стверджують, що дожити до поважних літ, а також обійти конкурентів у конкурсі, Отісу допомогла унікальна техніка ловіння риби. У той час як деякі ведмеді впадають у воду або навіть плавають за здобиччю, Отіс годинами нерухомо сидить на березі, терпляче спостерігаючи за рибами, які пливуть поруч, а потім завдає одного точного удару. В результаті практично кожна його рибалка виявляється успішною.

«Я б описав Отіса як майстра з економії енергії. За допомогою терпіння та досвіду він отримує величезну кількість калорій, при цьому не витрачаючи багато енергії», – написав колишній рейнджер нацпарку Майк Фітц.

«Тиждень товстого ведмедя» проводиться з 2014 року. За цей час Отіс чотири рази ставав його переможцем. У 2021 році голосування тривало з 29 вересня до 5 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: