У США зафіксували рекордне безробіття за останні 28 років

У США зафіксували рекордне безробіття за останні 28 років
Різкий стрибок безробіття пов'язаний з масовою зупинкою підприємств і введенням обмежувальних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавируса.

За матеріальною допомогою через безробіття за останній тиждень звернулися З млн людей

У США зафіксували рекордне безробіття після того, як кількість заявок на допомогу за тиждень виросло з 282 тис. до рекордних 3,28 млн, пише Bloomberg .

Зазначається, що такий різкий стрибок безробіття пов'язаний з масовою зупинкою підприємств і введенням обмежувальних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавіруса.

У Міністерстві праці США підрахували, що стрімке зростання звернень за допомогою перевищило зафіксований в 1982 році максимум на 695 тис.

Економісти очікують, що безробіття досягне рівня в 4,4 млн осіб.

В Bloomberg припускають, що це тільки початок, тому що все більше штатів закривають підприємства і рівень безробіття може зрости на кілька процентних пунктів в найближчі місяці. Хоча тільки в лютому він досяг 50-річного мінімуму в 3,5%, що відповідає 5,8 млн безробітних американців.

Також економісти прогнозують рекордне зниження ВВП у другому кварталі поточного року через раптову зупинку економіки країни і скорочення споживчих витрат.

Нагадаємо, що за даними міжнародної організації праці, через кризу без роботи можуть залишитися від 5 до 25 млн осіб у всьому світі.

Як повідомлялося, світу напророкували найсильніший економічний спад і втрату робочих місць.

До відома, Державна служба статистики повідомила, що кількість безробітних в Україні зростає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: