В Іраку тривають протести попри обіцянку прем’єра піти у відставку

В Іраку тривають протести попри обіцянку прем’єра піти у відставку

30 листопада щонайменше 16 людей були поранені після того, як сили безпеки Іраку відкрили вогонь по демонстрантах

У Багдаді протестувальники кидали каміння в силовиків, які вишикувалися за бетонними бар’єрами для захисту урядових будівель

Антиурядові акції протесту продовжилися в Іраку 30 листопада, наступного дня після того, як прем’єрміністр Аділь Абдул-Махді заявив про намір піти у відставку на тлі майже двомісячних антиурядових протестів.

У столиці Іраку Багдаді протестувальники кидали каміння в силовиків, які вишикувалися за бетонними бар’єрами для захисту урядових будівель.

«Ми не покинемо барикади доти, доки режим не впаде, доки ми не отримаємо роботу, воду, електрику», – сказав один з учасників протесту.

За даними медиків і очевидців, 30 листопада щонайменше 16 людей були поранені після того, як сили безпеки відкрили вогонь по демонстрантах, що намагалися штурмувати поліцейський відділок в місті Насирія.

Як відомо, з початку жовтня іракці виходять на вулиці Багдада та інших міст з вимогою збільшення кількості робочих місць, подолання корупції і поліпшення сфери послуг. Від початку заворушень загинули понад 400 людй.

До слова, у середу, 27 листопада, протестувальники в Іраку підпалили консульство Ірану в священному місті Наджаф на півдні країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: