Вбивство Флойда: одного із обвинувачених звільнили під заставу у $750 тисяч

Вбивство Флойда: одного із обвинувачених звільнили під заставу у $750 тисяч

Експоліцейський Ту Тао звинувачується в пособництві та підбурюванні до вбивства Флойда

Фото: Fox 9

Фігуранта справи про вбивство Флойда звільнили під заставу в $750 тисяч

Одного з колишніх поліцейських, який проходить у справі про вбивство афроамериканця Джорджа Флойда в США, Ту Тао звільнили під заставу. Він зобов'язаний з'являтися за викликом судді й слідчого і не вступати в контакт з рідними загиблого.

Про це повідомляє телеканал Fox 9.

Наголошується, що експоліцейський звинувачується в пособництві та підбурюванні до вбивства Флойда, він звільнений під заставу в $750 тисяч.

Заставу також внесли ще за двох колишніх поліцейських, які проходять за аналогічним звинуваченням.

Обвинувачений безпосередньо у вбивстві Дерек Шовен залишається під вартою.

Як повідомлялося, 9 червня у Г’юстоні попрощалися з Джорджем Флойдом, чия смерть 25 травня за затримання поліцією викликала багатоденну хвилю протестів у США та інших країнах.

Нагадаємо, Джорд Флойд був затриманий 25 травня після того, як продавець супермаркету запідозрив, що чоловік розплатився з ним підробленою купюрою. Один з поліцейських притиснув шию 46-річного афроамериканця до бетону коліном. При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Після смерті Флойда в десятках американських міст почалися масові протести проти поліцейського свавілля. У деяких випадках вони супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, мародерством і погромами.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: