Вчені виявили абсолютний імунітет від коронавірусу

Вчені виявили абсолютний імунітет від коронавірусу
Вчені виявили абсолютний імунітет від коронавірусу

Антитіла, що виробляються імунною системою, можуть забезпечувати повний захист від зараження коронавірусом

Медики отримали підтвердження існування абсолютного захисту від коронавірусу.

У той же час, значна частка тих, які заразилися, вказує, що будь-яка форма перехресного імунітету не забезпечує впевненого захисту від Covid-19.

Антитіла, що виробляються імунною системою, можуть забезпечувати повний захист від зараження коронавірусом, у тому числі повторного. Про це йдеться в публікації видання EurekAlert !.

Дослідники виявили такі антитіла у трьох осіб, які перебували на борту рибальського судна, що вийшло з Сіетла в травні 2020 року.

Коронавірус був виявлений у 104 з 122 членів екіпажу судна. Однак люди, які мають нейтралізуючі антитіла, залишалися здоровими під час і після плавання.

"Це доводить можливість створення досить ефективної вакцини проти коронавірусу, яка дозволить зупинити епідемію", - підкреслюють дослідники.

У той же час, значна частка тих, що заразилися, вказує на те, що будь-яка форма перехресного імунітету, що виникає у людини, яка раніше перехворіла іншими респіраторними захворюваннями, не забезпечує впевненого захисту від Covid-19, вказується в публікації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: