ЗМІ опублікували останні слова убитого журналіста Хашкаджі

ЗМІ опублікували останні слова убитого журналіста Хашкаджі
Саудівського журналіста задушили за допомогою пластикового пакета

Саудівського журналіста задушили за допомогою пластикового пакета

Керівник підрозділу розслідувань турецької газети Turkish Daily Sabah Назіф Караман розповів про те, якими були останні слова саудівського журналіста Джамала Хашкаджі, вбитого у жовтні у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

Про це Караман розповів у коментарі виданню Al Jazeera.

Караман розповів, що йому вдалось прослухати записи, на яких зафіксовано напад та вбивство журналіста. За його словами, відповідно до записів, вбивство Хашкаджі тривало близько 7 хвилин.

«Я задихаюся ... зніміть цей мішок з моєї голови, у мене клаустрофобія», — такими були останні слова Хашкаджі, згідно із інформацією Карамана.

Саудівського журналіста задушили за допомогою пластикового пакета, розповів Караман для видання Al Jazeera.

Він додав, що одна із версій про те, що тіло журналіста Хашкаджі розчленували після вбивства — відповідає дійсності. За його словами, перш ніж розчленувати тіло, працівники саудівського консульства, «покрили підлогу пластиковими пакетами».

Журналіста наголосив, що процес розчленування курував Салах аль-Тубаігі, глава Саудівської наукової ради з судової експертизи.

Як повідомляє Al Jazeera, наразі турецька поліція припиняє пошуки тіла Хашкаджі, однак кримінальне розслідування вбивства продовжиться.

Нагадаємо, що Джамаль Хашкаджі, колумніст американського видання The Washington Post, котрий виступав з критикою саудівського уряду та принца-наступника Мухаммеда, зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Джамаль Хашкаджі був убитий в саудівському консульстві Стамбула. Ер-Ріяд заарештував 18 осіб у зв'язку з убивством Джамаля Хашкаджі. Влада Саудівської Аравії заявила, що не буде екстрадувати підозрюваних у вбивстві журналіста до Туреччини, а судитиме їх на своїй території.

Нагадаємо, сім'я вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі вимагає розслідування злочину. «Я просто чекаю, коли будуть розкриті факти», - заявив син Хашкаджі Салах в інтерв'ю телеканалу CNN. Салах і його брат Абдулла закликали повернути їм тіло батька, щоб провести похорон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: