Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд допомоги

Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд допомоги
Перший транш допомоги від ЄС Україна вже отримала у січні
фото з відкритих джерел

Програма макрофінансової допомоги для України становить €18 млрд

Європейська комісія оголосила про виділення Україні ще €1,5 млрд в межах річного пакету макрофінансової допомоги. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter. 

«Сьогодні ми надаємо Україні ще €1,5 млрд в рамках нашого річного пакету макрофінансової допомоги. Ми продовжуватимемо допомагати Україні протистояти агресії росії, підтримувати роботу її інституцій та інфраструктури, а також проводити важливі реформи», – написала дипломатка.

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу 10 грудня підтримала пропозицію Єврокомісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткової фінансової підтримки. Нова програма макрофінансової допомоги для України становитиме €18 млрд. Очікується, що пільгові позикові кошти будуть надходити до державного бюджету упродовж 2023 року рівномірними частинами з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов. 

17 січня Україна отримала перший транш у розмірі €3 млрд у межах програми макрофінансової допомоги. Другий транш у розмірі €1,5 млрд було виділено у березні.

Нагадаємо, що Євросоюз запустив платформу спільних закупівель газу. ЄС намагався зменшити конкуренцію серед покупців газу після того, як скорочення поставок з Росії призвело до надзвичайної волатильності цін, що змусило деякі компанії шукати урядової допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: