Ембарго поставок дизелю із РФ. Європа вже знайшла альтернативу

Ембарго поставок дизелю із РФ. Європа вже знайшла альтернативу
ЄС готова до ембарго поставок дизелю з РФ
фото: pmg.ua

Закупівля європейськими трейдерами російського дизельного палива зростає на фоні майбутнього ембарго

Уже з 5 лютого на російське дизельне пальне почне діяти ембарго, ну а поки трейдери з Європи ажіотажно скуповують дизельне паливо у РФ.   Як повідомляє Reuters, у січні імпорт сягнув 770 тис. барелів на добу, що стало максимумом із березня минулого року.

Так само європейці готувались і до нафтового ембарго, яке стартувало на початку грудня минулого року. Однак тут знайти альтернативу може бути складніше, аніж у випадку з нафтою.

У ЄС очікують, що вирівняти ситуацію зможуть постачання з Китаю, який збільшив квоту на експорт палива майже на 50% порівняно з минулим роком.

У січні-червні постачання китайського дизельного палива може досягати 400-600 тисяч барелів на добу. Втім, експерти очікують, що для виробництва палива використовуватиметься, зокрема, російська нафта, закупівлі якої  Китай тільки нарощує.

Так само не упустить можливість торгувати дизелем і Індія. Але представники країни одразу попередили, що якщо Росія почне наполягати на контрактах за захмарною ціною, то країна може приєднатися до групи G7, Євросоюзу, Австралії, Норвегії та Швейцарії щодо обмеження цін.

Читайте також: 

ЗСУ повідомили, скільки крилатих ракет Росія тримає напоготові в морі

Окупанти посилюють угруповання на Запорізькому напрямку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: