Боррель розкрив, чи планував ЄС відправляти війська в Україну

Боррель розкрив, чи планував ЄС відправляти війська в Україну

ЄС не хоче вступати у війну

Відправлення військ країнами Євросоюзу в Україну не стояло і не стоїть на порядку денному. Про це сказав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель в інтерв'ю El Pais.

«Ми б вступили у війну, якби ввели війська (в Україну – ред.), але це точно не стоїть на порядку денному і ніколи не стояло», – зазначив він.

Боррель нагадав, що військовослужбовці європейських країн беруть участь у підготовці військових ЗСУ, зокрема екіпажів західних танків.

«Для танків необхідно мати навчені екіпажі. Їх (бійців ЗСУ – ред.) підготовка вже розпочалася в рамках військової місії Євросоюзу у тренувальних таборах Польщі та Німеччини. Це не схоже на навчання водінню машини, це вимагає тижнів дуже спеціалізованого навчання», – розповів Боррель.

Нагадаємо, нещодавно Боррель повідомив, що питання надання винищувачів Україні викликає розбіжності між країнами-членами ЄС. Відповідно, наразі воно не стоїть на європейському порядку денному.

Боррель зазначив, що наразі двадцять сім країн ЄС мають зосередитися на дотриманні свого слова щодо поставки Києву танків.

Читайте також: Яка зброя потрібна Україні. Джонсон звернувся до Заходу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: