Британський суд виніс рішення щодо боргу Януковича перед Путіним. Зеленський відреагував

Британський суд виніс рішення щодо боргу Януковича перед Путіним. Зеленський відреагував
фото: Reuters

Україна може продовжувати захист на підставі того, що позику було взято через «загрозу застосування сили з боку Росії»

Верховний суд Великої Британії виніс рішення щодо позики на 3 млрд доларів, яку Віктор Янукович взяв у Володимира Путіна восени 2013 року. Про це йдеться у рішенні суду.

Верховний суд одноголосно вирішив, що у справі не може бути винесено рішення у порядку спрощеного провадження. «Це означає, що Україні буде дозволено захищати позов про суми, що належать за облігаціями, у суді у Високому суді», – йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням, Україна може продовжувати захист на підставі того, що позику було взято через «загрозу застосування сили з боку Росії».

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення британського суду. «Україна здобула чергову перемогу над агресором – у Верховному суді Великої Британії у справі щодо єврооблігацій на суму 3 млрд доларів. Суд вирішив, що захист Україні на підставі фактів погроз агресії РФ має отримати повну процедуру. Справедливість буде за нами!» – написав глава держави.

Нагадаємо, Кабінет міністрів визначив державні органи, які управлятимуть конфіскованими активами колишнього президента Віктора Януковича та його сина Олександра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: