Чи наказував Путін Білорусі воювати проти України? Роз’яснення Лукашенка

Чи наказував Путін Білорусі воювати проти України? Роз’яснення Лукашенка
Лукашенко зібрав працівників шинного заводу, щоб розповісти, чи наказував йому Путін нападати на Україну
фото: БелТа

Білоруські війська не планують брати учать у російсько-українській війні

Олександр Лукашенко заявив, що не планує воювати в Україні, та і Володимир Путін його про це не просив. Про це самопроголошений президент Білорусі заявив у Бобруйську, зустрічаючись із працівниками заводу «Белшина».

«Ніколи Путін мене не просив: давай, зайди, там когось замочи в Україні та інше», – запевнив білоруський диктатор.

Лукашенко звинуватив у втягуванні Білорусі у війну західні країни – мовляв, ті хочуть таким чином «розібратися і з Росією, і з Білоруссю», щоб вибудувати фронт від Санкт-Петербурга до Ростова (взявши під свій контроль територію Республіки Білорусь – ред.).

Самопроголошений президент Білорусі коротко окреслив свої плани щодо війни, яка триває в Україні: «Нам треба захистити цей шматок землі (Білорусь – ред.). Поки що, слава Богу, вдається».

Олександр Лукашенко запевнив, що для нього головне – не влізти по вуха у російсько-українську війну, а «зробити так, щоб вона якнайшвидше закінчилася».

Втім, білоруський диктатор заявив, що у випадку удару українських Збройних сил по Мозирському нафтопереробному заводу, «ми дамо миттєву відповідь». А до того, пояснив Лукашенко, білоруська армія не планує переходити кордон з Україною.

Нагадаємо, що тиждень тому, 10 червня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її «не відтягнув Захід».

А перед тим стало відомо, що Лукашенко переводить армію на воєнний час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: