Крадіжка зерна. Лукашенко назвав нову країну, яка підніметься проти Путіна

Крадіжка зерна. Лукашенко назвав нову країну, яка підніметься проти Путіна
Лукашенко заявив, що в Україні «цього зерна стільки немає, скільки вони кажуть»
фото з відкритих джерел

Наступним народом, який ополчиться проти Росії, буде єгипетський

Через проблему із вивезенням українського зерна постраждає президент Арабської Республіки Єгипет Абдель Фаттах Ас-Сісі та народ цієї країни. Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Лукашенко проігнорував той факт, що Росія навмисно блокує українські порти та морські шляхи у Чорному морі для вивезення зерна з України. Натомість диктатор заявив, що, мовляв, американці, піднімаючи цю тему, намагаються налаштувати низку країн проти Росії та Білорусії. При цьому Лукашенко зазначив, що в Україні «цього зерна стільки немає, скільки вони кажуть».

«Єгипет – один із головних імпортерів, ввозить великими обсягами. Ось зараз єгипетський народ, керівник Єгипту теж ополчаться проти Росії. Вони голодують, а зерно пропадає в Україні», – зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, 8 червня в Анкарі пройшли переговори глав МЗС Росії і Туреччини Сергія Лаврова і Мевлюта Чавушоглу щодо розблокування українських портів і вивезення зерна по Чорному морю.

Після переговорів в Анкарі Лавров заявив, що РФ нібито не збирається використовувати блокування українських портів в цілях війни. Також він заявив, що умова гарантії безпеки підходу суден до портів в Україні лише одна – українська сторона має провести розмінування. Щоправда, Лавров традиційно змовчав про те, що мінуванням займалися саме росіяни.

Росія заявила, що готова провести чотиристоронню зустріч стосовно вивезення українського зерна по Чорному морю з Україною, Туреччиною та ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: